Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce aliment banal ar trebui să fie consumat zi de zi? Recomandările Prof. dr. Irinel Popescu

Ce aliment banal ar trebui să fie consumat zi de zi? Recomandările Prof. dr. Irinel Popescu

Ce aliment banal ar trebui să fie consumat zi de zi? Recomandările Prof. dr. Irinel Popescu

Iată ce aliment banal ar trebui să fie consumat zi de zi, după recomandările Prof. dr. Irinel Popescu!

Ce aliment banal ar trebui să fie consumat zi de zi

Profesorul doctor Irinel Popescu recomandă consumul zilnic de usturoi, deoarece este extrem de benefic pentru vasele de sânge, asigurând un echilibru pentru sistemul imunitar: 

„Usturoiul are multe acțiuni pozitive. Este foarte „neplăcut” social, dar este foarte bun pentru vasele de sânge și altele”, a zis academicianul, potrivit dcnews.ro. 

Usturoiul, un aliment extrem de nutritiv

Usturoiul este un aliment extrem de nutritiv și are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale usturoiului:

  1. Protejează împotriva bolilor cardiovasculare: Usturoiul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.
  2. Reduce tensiunea arterială: Consumul de usturoi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și poate ajuta la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
  3. Îmbunătățește funcția imunitară: Usturoiul poate stimula sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.
  4. Are proprietăți antimicrobiene: Usturoiul conține substanțe cu proprietăți antimicrobiene, care pot ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene, virale și fungice.
  5. Ajută la prevenirea cancerului: Usturoiul poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac și cel de colon.
  6. Îmbunătățește sănătatea oaselor: Consumul de usturoi poate ajuta la menținerea sănătății oaselor, datorită conținutului său de calciu și fosfor.
  7. Are efect antiinflamator: Usturoiul poate ajuta la reducerea inflamației din organism, care poate fi implicată într-o serie de afecțiuni de sănătate.

În general, usturoiul este un aliment extrem de nutritiv și poate fi un adaos valoros într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Prof. Dr. Irinel Popescu: „Nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe”

Totodată, academicianul a explicat că în alimentația noastră de zi cu zi un rol important îl au fructele și legumele. Acesta susține că nu trebuie să existe restricții în a le consuma: 

„Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese. Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine. Aș face o recomandare: să schimbăm fructele, adică să nu mâncăm doar afine, de exemplu. Mere putem mânca zilnic, dar alte fructe este bine să variem. Să mai rotim fructele și legumele. Fiecare aduce un beneficiu și nu recomand să rămânem doar, de exemplu, la broccoli. Mai variem”, a mai spus Prof. Dr. Irinel Popescu.

Sursa foto: feastingathome.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: