Redactia.ro
Home » Știri » Ce alimente să mănânci pentru un sistem imunitar sănătos. Un medic a explicat ce se întâmplă în corpul nostru

Ce alimente să mănânci pentru un sistem imunitar sănătos. Un medic a explicat ce se întâmplă în corpul nostru

Ce alimente să mănânci pentru un sistem imunitar sănătos. Un medic a explicat ce se întâmplă în corpul nostru

Traversăm o perioadă în care organismul nostru este pus la încercare. Statul în casă îndelungat, o alimentație necorespunzătoare, lipsa sportului ori a activităților recreative își pun amprenta asupra psihicului, dar și a organismului nostru. Un medic a explicat pas cu pas ce se întâmplă cu corpul nostru în această perioadă dar și ce alimente să mâncăm pentru a întări sistemul imunitar.

Sistemul imunitar, primul atacat în perioada aceasta

Sistemul imunitar ajută la protejarea organismului de către agresiunile din mediul exterior. El are sarcina de a ține în armonie bacteriile și virusurile care trăiesc în sau pe suprafața corpului uman.

Numărul exact de virusuri care co-există cu celulele corpului nostru (virom) nu a putut fi calculat exact, dar probabil este de 10 ori mai mare decât numărul de bacterii. Coronavirusuri sau alţi membri ale familiei Coronaviridae pun la încercare în permanenţă sistemul imunitar, de cele mai multe ori cauzând răceli banale.”, a declarat dr. Roxana Adriana Stoica, asisten universitar la Univeristatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, Departament 2, Disciplina Diabet zaharat, nutriție și boli metabilice.

Potrivit spuselor ei, în perioada aceasta, este extrem de important ce alimente se regăsesc în alimentația noastră și ce obiceiuri avem în sporirea imunității.

Ce alimente să mănânci pentru un sistem imunitar sănătos

Deși nu există nicio dovadă că virusul covid-19 ar rezista pe alimente, medicul sfătuiește să-ți iei măsurile de precauție necesare. Și prin asta se înțelege spălarea și dezinfectarea tututor produselor pe care le achiziționezi. ”Dacă alimentele sunt bine spălate şi preparate corect termic, riscul de îmbolnăvire dat de virusuri şi bacterii dăunătoare scade. Nu există date confirmate prin care să se suţină ipoteza conform căreia noul Coronavirus se poate transmite direct de pe ambalaje. Totuşi, sunt informaţii că virusul poate rezista până la 3 zile pe suprafeţe din materiale plastice sau oţel.”, spune specialistul.

Cât despre alimente în sine, medicul încurajează consumul de alimente neprocesate: „ fructe (4 porţii), legume prospete (5 porţii), nuci (15-20 g), 180 g cereale integrale (grâu, ovăz, porumb, orez), 160 g carne de calitate bună sau leguminoase (fasole, mazăre, năut) şi cât mai variat.”, recomandă aceasta.

Medicul spune că e de evitat să consumați mai des de 1-2 ori pe săptămână carnea roșie, și de 2-3 ori pe săptămână carnea alba. Recomandă să alegeți grăsimi nesaturate, precum pește, avocado, ulei de măsline în detrimentul alimentelor precum unt, ultei de cocos, brânzeturi.

Un alt obicei important este să vă hidratați cu 8-10 pahare de apă pe zi, să evitați sucurile îndulcite și carbogazoase, să consumați alcool cu moderație și să evitați gustările cumpărate dulci ori sărate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: