Redactia.ro
Home » Știri » Ce amendă riscă George Buhnici, după declarațiile controversate despre ”femeile cu vergeturi pe plajă”. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a pornit o anchetă

Ce amendă riscă George Buhnici, după declarațiile controversate despre ”femeile cu vergeturi pe plajă”. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a pornit o anchetă

GALERIE FOTO (2)

Membrii colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-au autosesizat cu privire la declarațiiile lui George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi” de pe plajă.

Ce amendă riscă George Buhnici

Membrii colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au hotărât să se autosesizeze, după toate declarațiile controversate făcute de vloggerul George Buhnici, despre ”femeile cu vergeturi” de pe plajă. Acesta a stârnit multă revoltă în mediul online și nu numai, după ce și-a comparat soția cu o ”minoră” și a vorbit diferite declarații la adresa femeilor, care au vergeturi.

Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”,  a declarat pentru G4Media, Csaba Asztalos, președintele CNCD.

Acesta a adăugat faptul că: ”În principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”. Dacă se constată o faptă de discriminare, colegiul CNCD poate aplica o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

Declarațiile controversate făcute de George Buhnici

Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.  Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat acesta.

George Buhnici i-a lăsat pe toți mască, după ce și-a comparat soția cu o minoră. ”Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: