Redactia.ro
Home » Știri » Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul Matei Balș? Comandantul ISU a spus tot

Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul Matei Balș? Comandantul ISU a spus tot

Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul Matei Balș? Comandantul ISU a spus tot

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, a povestit, vineri dimineață, ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș atunci când au ajuns pompierii pentru a stinge incendiul de proporții. 

Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul Matei Balș

Colonelul Cătălin Şchiopu a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, adică după 8 minute.

“Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 – 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a precizat Şchiopu despre incendiul de la spitalul Matei Balș.

Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple. Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul “Matei Balş” din Capitală, potrivit stirileprotv.ro.

“Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane”, a mai precizat șeful ISU București.

Precizăm faptul că la acest moment, la sediul DSU, sunt operaționalizate 2 linii telefonice unde aparținătorii pot afla…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Joi, 28 ianuarie 2021

La nivelul Spitalului Floreasca, în urma declanşării “planului roşu”, au fost mobilizaţi aproape 100 de medici şi asistenţi, suplimentar pentru a interveni “dacă este cazul”. De la “Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, “Sfântul Ioan” şi “Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Bogdan Opriţa a mai spus că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

Unde au fost transferați pacienții în urma incendiului

Primii pacienți de la Institutul Matei Balș din Capitală au fost transferați în spitalele din București. Mai multe centre medicale au anunțat că mai pot primi bolnavi. Patru pacienți din cei aflați la Institutul Matei Balș din Capitală au ajuns la spitalul Marius Nasta, în timp ce alți patru au fost transferați la Victor Babeș. În urma incendiului, patru persoane și-au pierdut viața.

Managerul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler a precizat că spitalul mai poate primi acum 36 de pacienți de la Matei Balș. Beatrice Mahler nu a oferit mai multe detalii despre starea celor patru persoane care au ajuns la spital. Și spitalele Victor Babeș, Sfântul Ioan și Witing și-au manifestat disponibilitatea de a primi pacienți de la Matei Balș.

Comandantul intervenției a declarat că patru dintre aceste saloane au fost afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, după cuma  precizat comandantul intervenției. 24 de echipaje au intervenit, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: