Redactia.ro
Home » Știri » Unde au fost transferați pacienții în urma incendiului de la Matei Balș? Primele informații

Unde au fost transferați pacienții în urma incendiului de la Matei Balș? Primele informații

Primii pacienți de la Institutul Matei Balș din Capitală au fost transferați în spitalele bucureștene. Mai multe centre medicale au anunțat că mai pot primi bolnavi. 

 

Unde au fost transferați pacienții în urma incendiului de la Matei Balș

Patru pacienți din cei aflați la Institutul Matei Balș din Capitală au ajuns la spitalul Marius Nasta, în timp ce alți patru au fost transferați la Victor Babeș. În urma incendiului, patru persoane și-au pierdut viața.

Managerul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler a precizat că spitalul mai poate primi acum 36 de pacienți de la Matei Balș. Beatrice Mahler nu a oferit mai multe detalii despre starea celor patru persoane care au ajuns la spital.Și spitalele Victor Babeș, Sfântul Ioan și Witing și-au manifestat disponibilitatea de a primi pacienți de la Matei Balș.

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 05.00, într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș din Capitală. 120 de pacienți au fost evacuați. Deși inițial autoritățile au anunțat trei victime, pentru o a patra personaă s-a încercat resuscitarea, însă a murit și el.

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost primit la 05.05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului după 8 minute. Pompierii carea u ajuns la fața locului au constatat că era un incendiu cu flacără deschisă la parter, acre cuprinsese o suprafață de 100-120 mp. Patru dintre aceste saloane au fost afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, după cuma  precizat comandantul intervenției. 24 de echipaje au intervenit, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

Medicul Bogdan Oprița preciza că au ajuns la fața locului 38 de echipaje de prim ajutor, șase echipaje de terapie mobilă și alte cinci de victime multiple. 100 de medici și de asistenți suplimentari au fost mobilizați pentru a interveni. La fața locului au ajuns, la scurt timp după izbucnirea incendiului, și Raed Arafat, Vlad Voiculescu și profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Peste 100 de pacienți au fost evacuați din cadrul pavilionului unde a izbucnit focul.  În total, 102 de persoane au fost evacuate din pavilionul 5 care a fost afectat de flăcări în această dimineață.

Dintre acestea, toate infectate cu noul coronavirus, 53 de persoane au fost transferate la alte spitale din București, în timp ce alte 49 de persoane au rămas la Institutul Matei Balș din Capitală, dar au fost mutate în alte pavilioane. Mulți pacienți au fost transferați la secția ATI pentru că au nevoie de oxigen.

Cele 53 de persoane care au fost transferate la alte spitale se află sub supravegherea medicilor, iar starea lor de sănătate este evaluată chiar acum de medici.

Starea pacienților transferați în acest moment:

11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Toți pacienții sunt stabili, dependenți de oxigen pe mască.

– 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București. Aici se află cel mai grav pacient care este intubate cu arsuri pe căile superioare respiratorii.

– 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”. Toți sunt cu oxigen pe mască, stabili.

– 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”. Aici un pacient este la ATI având nevoie de oxigen.

– 5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”. Toți pacienții sunt internați în secția ATI cu oxigen pe mască.

– 4 pacienți la Spitalul Militar Central. Doi pacienți sunt internați la ATI.

– 3 pacienți la Spitalul „Witting”. Toți pacienții sunt conștienți.

– 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. O pacientă a ajuns la ATI, starea ei este severă.

– 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

– 3 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” stabili.

– Un pacient a fost transferat la Spitalul Monza și alți 2 pacienți să fie transferați la Spitalul Victor Babeș.

– 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: