Redactia.ro
Home » Știri » Ce au primit românii prezenți la înmormântarea lui Mihai Șora. Gestul emoționant pe care l-a făcut văduva filosofului FOTO

Ce au primit românii prezenți la înmormântarea lui Mihai Șora. Gestul emoționant pe care l-a făcut văduva filosofului FOTO

GALERIE FOTO (10)

Iată ce au primit românii prezenți la înmormântarea lui Mihai Șora. Văduva filosofului a recurs la un gest emoționant, astăzi, la Biserica Albă din Capitală!

Ce au primit românii prezenți la înmormântarea lui Mihai Șora

Românii prezenți la înmormântarea lui Mihai Șora nu au plecat cu mâna goală de la Biserica Albă din Capitală. Aceștia au primit un cadou oferit din suflet de la văduva regretatului filozof.

Luiza Palanciuc a înmânat celor prezenți, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe regretatul ei soț, copii după ultimele desene ale acestuia. Acest gest i-a emoționat pe toți participanții.

„Am ținut să fiu prezentă pentru că în urma cu ceva ani, 30 la număr, am fost mult timp de aceeași parte a străzii, în Alianța Civică. Iar orele petrecute împreună și gândurile schimbate nu le voi putea uita niciodată. Am vorbit cu el ultima data acum doi ani la moartea soțului meu, când el și soția sa au vrut să fie alaturi de mine!”, a spus, pentru Impact.ro, Mona Muscă.

„Mihai Sora a primit distincția supremă a statului român, Steaua României, în 2016, la împlinirea a 100 de ani. Cutuma spune că valoarea omului trebuie recunoscuta în viața. Am adus din partea șefului statului o coroană de flori. Cei doi s-au cunoscut și au vorbit de mai multe ori!”, a declarat Sergiu Nistor, conform sursei citate. 

„Mihai Sora a fost timișorean de origine și am discutat de mai multe ori pe internet despre legăturile sale cu orașul natal. Așa că acum la despărțirea de el am simțit nevoia că în numele timișorenilor să-i aducem un altfel de omagiu!”, a spus și edilul Timișoarei pentru sursa citată.

Filozoful Mihai Șora, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Filosoful și eseistul Mihai Șora, născut pe 7 noiembrie 1916, a murit la venerabila vârstă de 106 ani în data de 25 februarie. Acesta a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu.

Mihai Șora a fost considerat unul dintre cei mai importanți oameni de cultură din țara noastră. Moartea acestuia a adus multă suferință în sufletele românilor, dar mai ales soției lui, Luiza Palanciuc

Iată imaginile emoționante de astăzi!

Sursa foto: Libertatea

Căsniciile filosofului Mihai Șora

Prima soție a lui Mihai Șora, faimoasa scriitoare, Mariana Șora, a părăsit România la sfârșitul anilor ’70 și a decedat în München, Germania, în anul 2011, la vârsta de 94 de ani. Mihai Șora avea trei copii din căsnicia cu Mariana Șora: Alexandra, Andrei și Tom.

Mihai Șora s-a recăsătorit la data de 19 iulie 2014, la vârsta de 98 de ani, cu scriitoarea de poezii Luiza Palanciuc-Șora. Relația celor doi i-a șocat pe toți , deoarece diferența de vârstă dintre ei era de 56 de ani, însă dragostea lor a fost nemărginită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: