Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are, de fapt, Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019

Ce avere are, de fapt, Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019

GALERIE FOTO (7) Zelenski, a discutat cu șefa comisiei UE despre procesul aderării Ucrainei la blocul comunitar: "Vom deveni un membru cu drepturi depline în UE"

Ce avere are, de fapt, Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei a câștigat simpatia lumii întregi pentru modul în care gestionează războiul din Ucraina. Înainte de a devenii liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost actor.

Ce avere are, de fapt, Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019â

Volodimir Zelenski s-a născut în 1978, într-o familie de evrei, în Kryvyi Rih, un oraș din sud-estul Ucrainei. Tatăl său, Oleksandr, este șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware din cadrul Universității de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih. Mama sa, Rimma Zekenska, este de profesie inginer. La vârsta de 16 ani, Volodimir a primit o bursă pentru a studia în Israel timp de un an.

Chiar și așa, tatăl său a hotârăt să îl țină în Rusia, iar ulterior a urmat dreptul la aceeași universitate în care tatăl său își desfășura activitatea. Zelenski a început să fie atras de comedie, iar din 2008 până în 2018 el a apărut în multe producții de televiciune. În 2018 l-a învins pe Petro Poroșenko cu aproape 78% din voturi și a devenit noul președinte al Ucrainei. Zelenski a fost unul dintre principalii favoriți încă de dinainte de a-și anunța candidatura.

Nu există date despre salariul pe care îl primește Volodimir Zelenski, dar unele documente arată că în 2019, averea sa netă valora puțin peste 950.000 de dolari, relatează a1.ro. Potrivit datelor, averea președintelui Ucrainei era estimată la 28.602.468 UAH în anul când a câștigat alegerile prezidențiale. În prezent, având în vedere situația în care se află Ucraina, averea sa ar depăși cu puțin suma de 95.000 de dolari.

Din 2019, Volodimir Zelenski nu s-a angajat în operațiuni antreprenoriale în sectorul privat, iar singura sursă de venit a fost slujba din departamentul de stat. Soții Zelenski au vândut un apartement în Kiev, pentru 4,42 milioane UAH și și-au vândut acțiunile de la 12 companii din Ucraina partenerului de afaceri, Sheriy Shefir. ”În primăvara anului 2019, Volodimir Zelenski și-a vândut acțiunile pe care le avea la compania Green Family LTD, la fel făcând cu 4 branduri înregistrate în Federația Rusă. Președintele și-a înstrăinat și drepturile deținute la companiile străine Vilhar Holdings Limited și Aldorante Limited”, potrivit presei ucrainene. Zelenski a rămas proprietar a mai multor mărci înregistrate, cum ar fi ”Servant Of The People”, titlul serialului în care acesta a jucat rolul unui profesor de istorie care ajunge președintele Ucrainei.

Casa lui Zelenski a fost lovită de o rachetă rusească

Casa președintelui Ucrainei, din apropiere de Kiev, a fost ținta unui bombardament cu rachetă. Rușii au încercat de mai multe ori să îl ucidă pe Zelenski. Rămășițele unei rachete au fost găsite în curtea casei lui Zelenski din Koncha-Zaspa, în apropiere de Kiev. Imaginile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al lui Zelenski. „M-ați ratat!”, ar fi spus Zelenski, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Nu este prima oară când forțele ruse au încercat să îl atace pe președintele Ucrainei. Volodimir Zelenski a fost ținta a trei atentate din partea rușilor, dar a reușit să scape cu viață.

Casa lui Zelenski bombardata
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: