Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are George Simion, liderul partidului AUR? Ce scrie în declarația lui de avere

Ce avere are George Simion, liderul partidului AUR? Ce scrie în declarația lui de avere

George Simion, liderul partidului AUR, uimește nu doar prin scorul neașteptat pe care formațiunea sa politică l-a obținut în urma alegerilor parlamentare, dar și prin declarația sa de avere. Documentul public arată că George Simion are o avere foarte mică, asemeni oamenilor de rând.

Ce avere are George Simion

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a uimit scena politcă prin rezultatul pe care partidul său l-a obținut la alegerile parlamentare. Asemeni scorului neașteptat, surprinzătoare este și averea lui George Simion, informează Mediafax.

Conform procedurilor, liderul formațiunii politice AUR, George Simion a fost nevoit să își facă publică declarația de avere, în calitate de candidat pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din acest an. Astfel, după cum arată documentul public, George Simion are o avere mică. Concret, ”averea” lui George Simion, liderul AUR, constă într-un autoturism cumpărat, Ford Fiesta, model 2006 și în venituri salariale din 2019, în valoare de 38.322 de lei, adică 3.200 de lei/lună,  din poziția de director de Marketing al Ideal Proiect Arhitecture & Engineering S.R.L. Pe lângă asta, în declarația de avere a lui George Simion apare că nu deține niciun imobil, niciun cont bancar și niciun teren.

„Nu am nicio bogăție, am vândut apartamentul anul trecut pentru a candida la alegeri. Doctrina conservatoare bazată pe 4 piloni, familia, credința, libertatea. De 15 ani activez, fac proteste. Am făcut campanie în fiecare județ al țării, toți cunoscuții mei sunt candidați, partidul are 8.000 membri, jumătate sunt din Diaspora.”, a spus Simion pentru Aleph News.

De altfel, firma unde lucrează George Simion este deținută Marius Dorin Lulea, vicepreședintele AUR și Vicepreședinte al Colegiului Diriginților de Șantier. Mai exact, Marius Dorin Lulea deține 70% din companie. Marius Dorin Lulea spune, pe blogul săul, că este asociatul mai multor companii din domeniul construcțiilor, mass-media, IT și management de proiect.

”Sunt asociat la mai multe companii ce desfasoara activitati in domeniul constructiilor, activitati de proiectare, asistenta tehnica de specialitate, dirigentie de santier, management de proiect, constructii. Sunt implicat si in domeniul IT si mai nou in mass-media. Din punct de vedere al afacerilor lucrurile au decurs bine si asta pentru ca am avut alaturi o echipa de parteneri, colaboratori si asociati alaturi de care am putut face performanta. Probabil ca la moment al alaturi cea mai buna echipa de specialisti din domeniul constructiilor din Romania, o echipa formata din aproape 30 de ingineri constructori si arhitecti. Nu suntem abonati la banul public, nu participam la licitatii, peste 90% din lucrarile noastre sunt in domeniul privat. Cu toate acestea, fiind unul dintre cei mai atestati specialisti romani din domeniul constructiilor, de multe ori se apeleaza la ajutorul meu de specialitate pentru solutionarea unor probleme tehnice ce tin cladiri publice”, a mai detaliat sursa citată, pe blogul spersonal.

Cine este George Simion

George Simion are 34 ani și, după cum spune și denumirea partidului pe care îl reprezintă, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), acesta ar fi unul dintre scopurile formațiunii politice: unirea cu Republica Moldova. În anul 2006, a organizat un protest în Capitală, pentru susținerea elevilor români de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău. În anul 2012, a organizat chiar și un marș cu 7000 de oameni, în Capitala Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la Anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist, mai exact, Imperiul Rus conform denumirii istorice. Doar că, aceste activități, pe lângă multe altele, i-au adus interdicția de a mai pune piciorul în Republica Moldova.

George Simion nu este la prima sa candidatură. El a mai avut o candidatură independentă la alegerile europarlamentare, cu sloganul ”România Mare în Europa”, anul trecut. Rezultatul nu a fost nici pe departe similar celui din prezent, a obținut doar 1,21%. Deși eșecul a fost unul mare, George Simion a fondat tot în anul 2019, AUR.

Spre deosebire de anii anteriori, anul 2020 a avut cea mai mică prezență la alegerile parlamentare. Doar 23,58 % dintre români s-au prezentat la urne. AUR este unul dintre partidele care vor intra în Parlament, în pofida unor partide mari. Clasamentul este următorul, potrivit BEC:

Camera Deputaților 

  • PSD – 1703893 voturi – 30.00%
  • PNL – 1482309 voturi – 26.10%
  • USR PLUS – 902531 voturi – 15.89%
  • AUR – 532827 voturi – 9.38%
  • UDMR – 338972 voturi – 5.97%
  • PMP – 283818 voturi – 5.00%
  • PRO România – 241528 voturi – 4.25 

Senat 

  • PSD – 1730310 voturi – 29.71%
  • PNL – 1507509 voturi – 25.8 %
  • USR – 932235 voturi – 16.01%
  • AUR – 539236 voturi – 9.26%
  • UDMR – 348279 voturi – 5.98%
  • PMP – 290936 voturi – 5.00%
  • PRO România – 243961 voturi – 4.19 %
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: