Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Alianța AUR, partidul-surpriză de la parlamentare

Cine este Alianța AUR, partidul-surpriză de la parlamentare

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul-surpriză de la exit-poll, care a reușit să obțină, conform rezultatelor exit-poll-ului, peste 5 %.

 

AUR, surpriza alegerilor parlamentare

Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) este un partid politic din România, înființat în 2019 de George Simion, activist unionist care a candidat și la alegerile europarlamentare din același an.

AUR este condus de co-președinții George Simion, care este și cap de listă la Senat și Claudiu Târziu, cap de listă pentru Camera Deputaților. Claudiu Târziu este un fost jurnalist, care a candidat pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 2020. AUR este o formațiune cvasinecunoscută, cu o orientare de extremă dreapta, ultranaționalistă și antieuropeană.

Partidul politic al lui George Simion se identifică drept un partid conservator, care, așa cum apare în programul politic al AUR, are la bază patru concepte: familia (obligatoriu tradițională), națiunea (română), credința (evident, creștină) și libertatea (dar cu anumite limite). Principalul obiectiv al AUR este propunerea unirii dintre România și Republica Moldova ca proiect de țară.

,,Suntem încredințați că miza fundamentală a vieții noastre este una spirituală, fără legătură cu inepta ambiție a progresului material. În mod evident, această poziționare a noastră nu înseamnă că suntem împotriva căutării firești a bunăstării de către fiecare persoană, dar respingem idolatria banului, considerînd cîștigul material un mijloc, nu un scop în sine”, se arată în programul electoral al AUR.

Partidul este creditat în primul exit-poll cu peste 5% din voturi, depășind partidele consacrate PMP sau PRO România, care nu au depășit pragul de 5%.

Partidul are filiale din 22 de țări din Europa și America de Nord. Pe listele partidului se regăsesc foști membri ai unor partide care au mai fost în Parlament. Este vorba și despre Francis Tobă, fost consilier al lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN și fost candidat la parlamentare din partea PSD.

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor s-au remarcat, în ultima perioadă, printr-o prezență vocală pe rețelele de socializare, când au încercat să sfideze măsurile impuse de autorități.

Un exemplu l-a reprezentat scandalul legat de pelerinajul de la peștera S. Andrei și sfidarea autorităților de către IPS Teodosie când, avocata acestuia, Diana Șoșoacă Ivanovici, care se afla pe primul loc la Senat pe lista AUR de la Iași. a făcut o declarație controversată, „și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”

 

Cine este si ce avere are George Simion, copreședintele AUR

George Simion s-a făcut cunoscut prin mișcările unioniste, protestele anti-mască organizate în Piața Victoriei, unde a criticat dur deciziile impuse de autorități cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile publice.

Copreședintele AUR a intrat în atenția publică în 2015, când a fost expulzat din Republica Moldova, primind și interdicția de a mai intra în țară timp de 5 ani, din cauza marșurilor organizate și  a mișcărilor unioniste.

M-au rugat să îi însoţesc, mi-au dat o hârtie prin care eram declarat indezirabil pentru 5 ani şi m-au condus la vamă. Nu mi-au motivat, dar motivul era faptul că pregătim un marş foarte mare pe 16 mai. Clasei politice de la Chişinău nu îi convine marşul pregătit”, declara George Simion, în urmă cu ceva timp, în emisiunea găzduită de Rareș Bogdan, „Jocuri de putere”.

Un an mai târziu, George Simion a organizat la București un marș pentru unirea Basarabiei cu România, atunci când a fost reținut pentru câteva ore, după ce ar fi ieșit de pe traseul anunțat și a forțai cordonul de jandarmi, potrivit Știrile Pro Tv..

George Simion a declarat la aflarea rezultatelor primului exit-poll că victoria este ,,a unui partid nou, conservator creștin, la un an după înființare”.

În ceea ce privește o viitoare alianță cu alte partide politice, copreședintel AUR, George Simion, a declarat că nu va forma nicio alianță cu alt partid politic.

Felicitări sutelor de mii de români adevărați, este o victorie care vă aparține, o victorie a neamului românesc, o speranță în această noapte în care a intrat România. Nu o să vă dezamăgim sau trădăm, suntem oamenii faptelor, care am promis că nu vedem nicio diferență între partidele lui Klaus Iohannis și partidele lui Ciolacu. Vom merge înainte pe calea noastră votând fiecare lege și fiecare inițiativă în interesul neamului românesc, pentru poporul român. Reprezentăm o forță nouă, nu suntem extremiști, dar suntem radicali. Suntem radicali față de sistemul care ne-a distrus speranța la viață în România în ultimii 30 de ani. Fac un apel pentru toți românii de bună credință să se alăture AUR pentru a schimba societatea românească. Trebuie să reformăm clasa politică. Nici nouă nu ne-a fost ușor să intrăm în mizeria care se numește politică, dar am făcut-o pentru că era singura variantă. Este singura variantă pentru românii de bună credință și de aceea îi chemăm lângă noi, alături de AUR. Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică, pentru că noi suntem deja o alianță, cea a românilor”, a declarat George Simion.

George Simion nu deține o avere fabuloasă. Astfel, conform declarației de avere, George Simion deține doar un autoturism Ford Fiesta, achiziționat în 2016. Acesta a fost și director al unei companii de marketing, care a înregistrat un venit anual de aproape 38.322 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: