Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are Ion Iliescu. Cui îî rămâne totul? Fostul președinte nu are copii

Ce avere are Ion Iliescu. Cui îî rămâne totul? Fostul președinte nu are copii

Ce avere are Ion Iliescu. Cui îî rămâne totul? Fostul președinte nu are copii

Fostul președinte al României, Ion Iliescu a ajuns această primăvară la venerabila vârstă de 92 de ani. Totuși, din cauza problemelor de sănătate, fostul preşedinte al României este extrem de discret cu apariţiile publice.

Ce avere are fostul președinte Ion Iliescu

Ultima apariție publică a lui Ion Iliescu a avut loc în martie 2017, atunci când a mers la Parchetul General. El a fost citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care el a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Între timp însă, dosarul a fost retrimis de instanța supremă Parchetului Militar, pentru refacerea anchetei. De-a lungul vieții, Ion Iliescu a strâns o avere impresionantă.

Cât câștiga Ion Iliescu în urmă cu 15 ani. Ce avere a strâns

Potrivit b1tv.ro, Ion Iliescu avea în 2008, următoarele venituri trecute în declaraţia de avere: în jur de 54 000 lei indemnizaţie de senator, aproximativ 55 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice și un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996.

De ce nu are Ion Iliescu copii

Se pare că pentru Ion Iliescu nu conteaza ce avere are. Și asta pentru că, în plan personal, fostul președinte are un regret. Deși are o căsnicie de aproape șapte decenii cu Nina, cei doi nu au putut avea copii. În ciuda încercărilor disperate, fosta primă-doamnă a României n-a reuşit să ducă o sarcină la capăt. Aceasta a trecut prin trei sarcini toxice care au dus în cele din urmă la avorturi spontane.

„Chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea nu s-a mai putut”, a povestit Ion Ilescu, despre marea lor dorinţă de a deveni părinţi, potrivit b1tv.ro.

Unde ajunge averea lui Ion Iliescu

Toate bunurile vor merge către Mihai Bujor Sion, fiul de suflet al fostului președinte.

Potrivit informațiilor obținute de sursa citate, fostul șef al statului a lăsat deja un testament. Prin acesta, el ar fi decis că îi lasă toate averea lui Mihai Bujor Sion. Deși nu l-a înfiat cu acte, Ion și Nina Iliescu s-au ocupat de educația și studiile celui care acum este consulul României în Manila (Filipine). Aceleași surse scriu că Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan de mic copil, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit.

Cum a rămas Ion Iliescu fără certificatul de revoluționar

Fostul președinte Ion Iliescu a rămas fără certificat de revoluționar, deoarece în anul 2021 s-a instituit o lege care nu mai permite deținerea unui certificat de revolunționar în cazul în care este dovedit faptul că deținătorul a avut o funcție de conducere sau o demnitate în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau național în Partidul Comunist Român.

Practic, din cauză că fostul președinte Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie, conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: