Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are la ora actuală Donatella Versace, celebra creatoare de modă

Ce avere are la ora actuală Donatella Versace, celebra creatoare de modă

Ce avere are la ora actuală Donatella Versace, celebra creatoare de modă

Întreaga planetă a auzit de Donatella Versace. Creatoarea de modă italiancă are o avere netă de milioane de dolari. Donatella este sora mai mică a celebrului designer Gianni Versace și a moștenit controlul asupra companiei sale, Versace, după ce acesta a fost ucis în mod tragic în 1997. Ea a ocupat funcțiile de director general, director de creație și director artistic al Versace și a avut un rol esențial în vânzarea companiei către Michael Kors pentru 2,12 miliarde de dolari în 2018.
Versace a proiectat complexul Palazzo Versace Australia și a fost, de asemenea, implicată în proiectarea Palazzo Versace Dubai. Dar ce avere are celebra creatoare de modă?

Donatella Versace a moștenit imperiul Versace

După ce Gianni a fost asasinat în 1997 de un fan dezaxat, fiica lui Donatella, Allegra, a moștenit o participație de 50% în imperiul modei Versace. Donatella a moștenit 20% din companie, iar unchiul ei Santo (fratele lui Gianni) a moștenit 30%. Întrucât Allegra avea doar 11 ani în momentul tragicului asasinat al unchiului ei, Donatella și Santo au preluat controlul.

De unde a învățat Donatella primele lucruri despre design

Donatella Versace s-a născut Donatella Francesca Versace la 2 mai 1955 în Reggio di Calabria, Italia. A crescut alături de mama Francesca (croitoreasă), tatăl Antonio (vânzător) și 3 frați mai mari, Gianni, Santo și Tina; Tina a murit din păcate la doar 12 ani din cauza unei infecții cu tetanos. Francesca i-a învățat pe Donatella și Gianni despre designul vestimentar, iar Versace a început să își vopsească părul blond când avea 11 ani, la insistențele lui Gianni. Donatella s-a înscris la Universitatea din Florența în 1973, specializându-se în limbi străine și plănuind să devină profesoară. În timp ce mergea la universitate, ea mergea adesea la Milano pentru a-l ajuta pe Gianni cu afacerea sa de îmbrăcăminte.

Viața a surprins-o pe Donatella Versace. Voia să lucreze în relații publice

Inițial, Versace plănuia să lucreze în departamentul de relații publice al companiei lui Gianni, dar acesta a apreciat-o ca pe un critic și o muză, iar când a fondat Versace în 1978, a numit-o pe Donatella vicepreședinte al companiei. Donatella a fost implicată în coordonarea prezentărilor de modă și a campaniilor publicitare ale lui Versace, iar Gianni i-a oferit o marcă de modă, Versus, în anii 1980 și a lansat un parfum, Blonde, în onoarea ei.

Donatella s-a implicat mai mult în afacere atunci când Gianni a avut cancer la mijlocul anilor 1990, iar după uciderea acestuia în 1997, Donatella a devenit șefa de design a Versace. Mai multe celebrități au apărut în campaniile publicitare Versace ale Donatellei, printre care Madonna, Demi Moore, Courtney Love și Nicki Minaj. Din octombrie 2002 până în ianuarie 2003, Muzeul Victoria și Albert din Londra a prezentat cele mai cunoscute modele ale lui Gianni și Donatella în cadrul unei expoziții speciale intitulate „Versace at the V&A”.

Donatella Versace creează ținute pentru cele mai mari vedete din lume

Cel mai mediatizat model al lui Donatella este rochia de sifon de mătase decoltată pe care Jennifer Lopez a purtat-o la Premiile Grammy 2000; în 24 de ore de la eveniment, imaginile rochiei de pe site-ul Grammy au fost descărcate de peste 640.000 de ori. Mai târziu, în același an, creatorul serialului „South Park”, Trey Parker, a purtat o copie a rochiei iconice la Premiile Oscar. În cultura pop, Donatella a fost portretizată de Maya Rudolph („Saturday Night Live”), Gina Gershon („House of Versace”) și Penelope Cruz („American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace”), iar Lady Gaga a scris un cântec pentru ea, „Donatella”, care apare pe albumul ei din 2013 „Artpop”. În 2016, Donatella a lansat cartea „Versace”, care face o cronică a carierei sale, precum și a moștenirii companiei.

În 2019, Donatella Versace a plătit aproximativ 5 milioane de euro (5,6 milioane de dolari) pentru un conac de 15.000 de metri pătrați în Meina, Italia, cunoscut sub numele de Villa Mondadori. Casa cu 4 etaje are vedere la Lacul Maggiore și dispune de 50 de camere, inclusiv 20 de dormitoare și 12 băi.

Ce avere are Donatella Versace

Creatoarea de modă italiancă are o avere netă de aproximativ 400 de milioane de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: