Redactia.ro
Home » Știri » Ce dotări are statul român pentru a face față unui conflict. Cât de pregătită este România

Ce dotări are statul român pentru a face față unui conflict. Cât de pregătită este România

Ce dotări are statul român pentru a face față unui conflict.

Ce dotări are statul român pentru a face față unui conflict. În urmă cu câteva luni a început războiul între Rusia și Ucraina, iar armata rusă a invadat orașele ucrainene. În acest context, există temeri la granițele noastre cu privire la faptul că acest conflict va escalada și se va îndrepta către România. Întrebarea principală care stă pe buzele tuturor este cât de dotat este statul român pentru a face față unui război.

Ce dotări are statul român pentru a face față unui conflict. Cât de pregătită este România

În contextul războiului de la granițele României, multă lume se întreabă cât de pregătită este România să facă față unui conflict. Într-un interviu pentru Antena 3, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu a explicat care sunt dotările României pe care le poate utiliza în caz de război. Conform acestuia, la acest moment există un sistem de apărare Patriot care a fost introdus în serviciu, iar peste putin timp Armata va mai primi un astfel de sistem. De asemenea, există sisteme HOC din dotarea forțelor aeriene și stinger-urile sisteme anti-tanc care s-au dovedit a fi foarte eficiente în războiul din Ucraina, dar și sistemele CUB și OSA de apărare anti-aeriană.

Armata este preocupată să producă programele sistemelor de apărare anti-aeriană cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune. Șeful Statului Major al Apărării spune că în derulare există programul de rachetă de coastă, sistemul naval strike, missile. Oficialul Armatei Române susține că este necesară întărirea structurilor forțelor navale, dar și un program în toate mediile de operare și la nivelul apei și submarin și aerian și cooperarea dintre structurile forțelor aeriene și structurile forțelor navale.

„Trebuie să ne dezvoltăm în mai multe domenii și să fim capabili să avem relevanță în toate mediile operaționale. Știți că planul de înzestrare este construit pe 10 ani, este aprobat și actualizat în fiecare an în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Lucrăm și în ipoteza, în care se materializează decizia privind alocarea a 2,5 % din produsul intern brut pentru apărare”, a declarat Daniel Petrescu, Şeful Statului Major al Apărării.

„Trebuie să grăbim pregătirea Armatei”

Generalul Daniel Petrescu a declarat în cadrul aceluiași interviu că trebuie să grăbească pregătirea armatei pentru că orice capabilitate care se creează vine automat cu opțiuni pe care armata le poate folosi în caz de nevoie.

„Cel puțin în acțiunile de apărare, cu toate sistemele tehnice, acțiunea militarului este fundamentală. Trebuie să-l avem echipat și cu mijloacele de protecție și cu armament modern și mai ales cu aparatură de vedere pe timp de noapte.

Este iar un program important la care cel puțin de 2 statului major al apărării ține foarte mult. (…) Trebuie să grăbim pregătirea armatei, pentru că orice capabilitate pe care o creezi îți dă opțiuni.„, a mai spus Daniel Petrescu,

Conform acestuia, armata franceză a adus pe teritoriul României un sistem antirachetă Mamba, dar există și un sistem de apărare Patriot care a fost deja introdus în serviciu. Oficialii din cadrul Armatei Române au în vedere inițiarea unor programe care țin de apărare antiaeriană, vehiculele ușor blidate, dar și îmbunătățirea structurilor de cercetare și supraveghere.

La începutul războiului, Klaus Iohannis le transmitea românilor să rămână calmi pentru că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României şi aliaţii noştri internaţionali, pentru ca securitatea şi siguranţa cetăţenilor români să nu fie sub nicio formă afectate. Încă din 26 ianuarie, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, am analizat toate scenariile posibile şi am luat măsurile necesare pentru a fi pregătiţi indiferent de evoluţia situaţiei.”, a declarat preşedintele României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: