Redactia.ro
Home » Știri » Ce e „cafeaua” din pătrunjel și care sunt beneficiile ei. E inventată și recomandată de un medic român

Ce e „cafeaua” din pătrunjel și care sunt beneficiile ei. E inventată și recomandată de un medic român

Ce e „cafeaua” din pătrunjel și care sunt beneficiile ei. E inventată și recomandată de un medic român

„Cafeaua” din pătrunjel ar avea tot felul de beneficii, susține inventatorul ei, care e chiar un medic nutriționist român. Iată în ce constă ea, cum se prepară și, desigur, la ce ajută.

Ce e „cafeaua” din pătrunjel și care sunt beneficiile ei. E inventată și recomandată de un medic român

Oricând de ciudat ar suna prima dată, dacă nu o încerci, nu ai de unde să știi dacă îți place sau nu. Când auzi totuși și câte beneficii are, s-ar putea să nu te gândești de două ori. E „cafeaua” din pătrunjel, o băutură care te umple de energie.

Cel care a inventat-o este dr. Virgiliu Stroescu, un medic nutriţionist, cunoscut ca doctorul multor componenți ai Lotului Olimpic Român sau ca „apostolul alimentației sănătoase”, conform Antena3. El este doctor endocrinolog și cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă, cu doctorat în modificări endocrinologice și metabolice, a scris sursa menționată anterior.

Cum se obișnuiește în mod normal, fiind invenția lui, „cafeaua de pătrunjel” i-a luat numele medicului inventator și a devenit astfel „Cafeaua lui Virgil”.

Pătrunjelul este bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esențiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol și vitamina K, conform doc.ro. El tratează afecțiunile inimii, curăță rinichii, are efecte benefice în dezechilibre hormonale, protejează ficatul și împrospătează respirația, printre altele.

Dr. Virgiliu Stroescu a descris cel mai bine această băutură: „Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

Rețeta – cum să pregătești „Cafeaua de pătrunjel” sau „Cafeaua lui Virgil”

Sigur, în primul și în primul rând nu trebuie să lipsească pătrunjelul din ecuație.

Ingrediente necesare

– două legături de pătrunjel proaspăt

– o lingură miere de albine

– o lămâie bio

– o lingură ulei de măsline

– jumătate de litru de apă

Mod de preparare

După ce e spălat bine, pătrunjelul se taie și se pune într-un blender. Se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăţi cu tot cu coajă (sau sucul de lămâie), uleiul de măsline și apa. Toate ingredientele se amestecă bine. Se bea o ceașcă de „cafea” de pătrunjel sau un pahar, în fiecare zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: