Redactia.ro
Home » Știri » Ce este boala hepatică toxică și cum se manifestă. La ce să fii atent dacă ai aceste probleme

Ce este boala hepatică toxică și cum se manifestă. La ce să fii atent dacă ai aceste probleme

Ce este boala hepatică toxică și cum se manifestă

Iată ce este boala hepatică toxică și cum se manifestă. Care sunt factorii care pot duce la o astfel de afecțiune medicală.

Ce este boala hepatică toxică și cum se manifestă. La ce să fii atent dacă ai aceste probleme

Hepatita toxică este o inflamare a ficatului ca o reacţie la anumite substanţe la care este expus pacientul. Hepatita toxică poate avea diferite cauze, printre care: cantități foarte mari de alcool, chimicalele, medicamentele sau suplimentele alimentare. În unele cazuri, hepatita toxică se dezvoltă în câteva ore sau zile de expunerea la o toxină.

Multe medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC) și medicamente pe bază de rețetă pot provoca boli hepatice toxice.

Unele medicamente care pot provoca leziuni hepatice grave sunt statinele, utilizate pentru tratarea colesterolului ridicat, medicamentul combinat amoxicilina-clavulanat (Augmentin), fenitoina, azatioprina, niacina, ketoconazol, anumite antivirale si steroizi anabolizanti, potrivit sfaturimedicale.ro.

De asememenea, unele substanțe chimice, de la serviciu, de exemplu, vă pot dăuna ficatului. Câteva exemple sunt clorura de vinil, care este folosită la fabricarea materialelor plastice; o soluție de curățare uscată numită tetraclorură de carbon; paraquat-ul şi bifenili policloruraţi, potrivit clicksanatate.ro.

Și îmbătrânirea poate fi un factor de risc. Pe masura ce o persoana imbatraneste, ficatul descompune mai incet substantele nocive, iar toxinele si produsele secundare ale acestora raman mai mult timp in organism.

Pentru că nu este cauzată de o infectie virala, hepatita toxica nu poate fi transmisă.

Simptome boala hepatică toxică

Dacă suferi de toxicitate hepatica, este posibil să ai simptomele: febră, diaree, urina de culoare închisă, mâncărime, icter sau ochi și piele gălbui, dureri de cap, lipsa apetitului, greață, durere de stomac, vărsături, pierdere în greutate, scaun alb sau gri, conform sursei menționate mai sus.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: