Redactia.ro
Home » Știri » Ce este fibroza pulmonară, boala de care suferea Nelu Ploieșteanu dinainte de a lua Covid-19

Ce este fibroza pulmonară, boala de care suferea Nelu Ploieșteanu dinainte de a lua Covid-19

De mai bine de o săptămână, Nelu Ploieșteanu s-a aflat internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Florească, fiind infectat cu virusul ucigaș Covid 19. Însă marele artist suferea și de fibroza pulmonară, iar această nefericită conjunctură a fost fatală pentru artist, care s-a stins la 70 de ani.

Ziua de vineri aduce încă o veste tragică! Nelu Ploieşteanu a murit în această dimineaţă, la 70 de ani, după ce o lungă perioadă a fost intubat şi a luptat pentru viaţa lui. Anunţul tragic a fost făcut de Liviu Vasilică, pe instagram. „Nelu Ploieşteanu a încetat din viaţă. Drum lin către stele, maestre!”, a scris artistul.

Vestea conform căreia Nelu Ploieșteanu a ajuns în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, la spital, a fost un adevărat șoc pentru toată lumea. Celebrul artist a fost internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinc de Urgență Floreasca, din Capitală, cu o saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%.

Complicațiile au venit odată cu fibroza pulmonară, boala de care Nelu Ploieșteanu suferea dinainte de a lua Covid-19.

Fibroza pulmonară, boala de care suferea Nelu Ploieșteanu

Însă iată ce este fibroza pulmonară, de care suferea Nelu Ploieșteanu. Este vorba de o afecțiune de lungă durată, care provoacă cicatrizarea plămânilor.

Conform medicilor, Fibroza pulmonară, boala de care suferea Nelu Ploieșteanu afectează de regulă persoanele în vârstă, fiind rare cazurile în care această afecțune e întâlnită la persoane cu vârsta sub 50 de ani. Tot potrivit datelor medicale, boala este mai frecventă în cazul bărbaților decât în cel al femeilor.

Fibroza pulmonară de care suferea Nelu Ploieșteanu este o boală ce se agravează în timp, fiind progresivă.

Mai exact, țesutul pulmonar cicatrizat al unei persoane bolnavă de fibroză pulmonară este mai puțin capabil să funcționeze normal. Deși în cazul unor persoane se agravează foarte repede, există cazuri în care alte persoane rămân relativ sănătoase pentru o perioadă mai lungă de timp.

Fibroza pulmonară, afecțiune fără tratament

Cât despre tratarea unei afecțiuni ca cea de care suferea și maestrul Nelu Ploieșteanu, medicii specialiști spun că nu există un remediu cunoscut pentru fibroza pulmonară.

Există doar anumite tratamente care pot încetini progresia bolii și gestionarea eficientă a simptomelor. Totodată, transplantul pulmonar poate reprezenta o soluție pentru un grup mic de pacienți.

Cât despre apariția fibrozei pulmonare, specialiștii susțin că nu se știe exact de ce unele persoane dezvoltă această afecțiune. Ar putea fi vorba despre o combinație între predispoziția genetică a unei persoane și ceea ce a inspirat în plămâni de-a lungul timpului.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: