Redactia.ro
Home » Știri » A murit Nelu Ploieșteanu! Artistul suferea de coronavirus

A murit Nelu Ploieșteanu! Artistul suferea de coronavirus

A murit Nelu Ploiesteanu

Doliu în lumea muzicii! Artistul Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 70 de ani, a pierdut lupta cu coronavirusul. A murit vineri dimineață la Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde se afla în stare gravă la ATI, din data de 13 martie.

A murit Nelu Ploieșteanu! Artistul suferea de coronavirus

Jurnalista Mara Bănică a fost cea care a dat vestea tragică fanilor lui Nelu Ploieșteanu, vineri dimineață, pe pagina sa de Facebook. Îndrăgitul artist de muzică lăutărească avea și alte afecțiuni medicale pe lângă coronavirus, mai exact, fibroză pulmonară.

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieșteanu a murit cu un regret

Încă de pe data de 13 martie, Nelu Ploieșteanu se afla internat și intubat la secția ATI a Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală. Asta după ce s-a mai prezentat pe data de 11 martie, dar s-a externat prin propria semnătură. În urmă cu câteva zile, medicii care se ocupau de marele cântăreț de muzică lăutărească, erau rezervați în privința șanselor lui de supraviețuire.

Marele regret al lui Nelu Ploieșteanu a fost că nu a mai apucat înainte de internare să aprindă o lumânare pentru fiul său, Mihăiță, decedat din 2018.

”Din păcate, artistul încă este intubat, iar pronosticurile sunt sumbre. Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov. A venit la spital pe 11 martie, dar a plecat pe semnătură. A revenit pe 13 martie, pentru că nu putea respira. Să dea Dumnezeu să se facă bine!”, a dezvăluit un cadru medical din spital pentru sursa menționată anterior.

Și Florin Condurățeanu, vorbea în urmă cu câteva zile, despre starea gravă a lui Nelu Ploieșteanu.

”Am vorbit cu doamna doctor Grințescu, șefa de la ATI Floreasca. El a fost internat însă la ATI Toxicologie, pentru că dincolo era mare aglomerație. Situația este însă staționară. Rămâne în registrul grav. Nu s-a înregistrat nici o îmbunătățire. Rămâne intubat, pentru că alte metode mai blânde nu au avut efect în cazul lui, cu sedarea aferentă. Marele necaz al maestrului este că el avea deteriorate mai multe organe din corp, din cauza unor boli ce s-au adunat înainte de infecția cu Covid-19. Are fibroză pulmonară. Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”, a spus Florin Condurățeanu, la Antena Stars.

Nelu Ploieșteanu are peste 50 de ani de carieră de muzică de petrecere. A lansat 18 albume și a cântat la mii de petreceri