Redactia.ro
Home » Știri » Ce este indicat să faci cu Agheasma Mică de Izvorul Tămăduirii. Câte zile o poți bea

Ce este indicat să faci cu Agheasma Mică de Izvorul Tămăduirii. Câte zile o poți bea

agheasma

În fiecare an, în prima vineri de după Învierea Domnului, creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare este dedicată unei apă speciale, cunoscută sub denumirea de Agheasma Mică, care este sfințită în biserică în dimineața zilei de 21 aprilie.

Agheasma Mică este considerată a fi o apă sfântă, care are puterea de a vindeca și de a proteja împotriva răului. Mulți credincioși consideră că băutura acestei ape are efecte benefice asupra sănătății, dar puțini știu câte zile se bea Agheasma Mică și ce este bine să faci cu ea de Izvorul Tămăduirii.

Câte zile de bea Agheasma Mică

Potrivit tradiției, Agheasma Mică se poate bea în zilele de marți, joi și vineri, timp de o săptămână de la sfințirea acesteia. De asemenea, aceasta poate fi păstrată într-un recipient curat și închis ermetic, iar apoi utilizată pentru stropitul casei, al animalelor și pentru alte nevoi casnice.

Este important de menționat că Agheasma Mică nu trebuie aruncată, ci ar trebui să fie folosită cu respect și înțelepciune. Consumarea acestei ape este considerată un sacrament și trebuie să fie consumată cu o atitudine spirituală adecvată.

În ziua de Izvorul Tămăduirii, credincioșii merg la biserică pentru a primi apă sfințită și pentru a lua parte la slujba de sărbătoare. În timpul slujbei, preotul sfințește apa, rostind rugăciuni speciale și invocând binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acesteia. Apoi, credincioșii primesc Agheasma Mică și o iau acasă pentru a o folosi în mod corespunzător.

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare foarte importantă pentru credincioșii ortodocși

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare importantă pentru credincioșii ortodocși, care își amintesc de puterea miraculoasă a apei sfințite. Agheasma Mică este considerată a fi un simbol al curăției, al vindecării și al speranței, și este folosită cu respect și recunoștință de către toți cei care o primesc.

Potrivit legendei, Împăratul Leon a întâlnit un bătrân orb care l-a rugat să îi dea apă și să-l conducă în cetate. Cum nu exista nicio sursă de apă în apropiere, Leon a ascultat sfatul Maicii Domnului și a mers în pădure, unde a găsit un izvor miraculos care l-a vindecat pe orb.

După ce a devenit împărat, Leon a construit o biserică lângă acel izvor ca ofrandă pentru minunea care i-a fost făcută. Împăratul Justinian, care a fost și el vindecat de la acel izvor, a construit ulterior un lăcaș de cult și mai mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: