Redactia.ro
Home » Știri » Ce este organigrama unei firme și la ce ajută aceasta?

Ce este organigrama unei firme și la ce ajută aceasta?

GALERIE FOTO (2)

Organigrama este o metodă de organiare a oricărei firme, fără de care ar exista un adevărat haos. Să aflăm la ce servește, de fapt, o organigramă și de ce este necesar să avem una, în cazul în care avem o firmă.

De ce avem nevoie de o organigramă în orice firmă

Rolul unei organigrame înr-o firmă este foarte important pentru că aceasta stabilește structura firmei în sine. Ceea ce reprezintă, de fapt, organigrama este structura internă a firmei, subdiviziunile ei și rolul fiecărui anagjat în parte. Astfel, cu ajutorul acesteia este ușor să tragi la răspundere pe cineva în cazul în care lucrurile merg prost, pentru că organigrama arată cine de ce trebuie să se ocupe.

Un lucru foarte important de precizat, însă, este faptul că organigrama poate suferi modificări de-a lungul existenței companiei, pentru ca aceasta să reflecte în totalitate realitatea „din teren”. Aceasta este schimbată în funcție de necesitățile noi care apar, de modificarea departamentelor, în sesnul desfințării sau adăugării altora, dar și când sunt angajați noi oamneni, care preiau din sarcini sau au atribuții complet noi.

Ce este, de fapt, organigrama unei firme

Oraganigrama unei firme este o reprezentare grafică a modului de funcționare al acesteia, dar și a relațiilor dintre angajați, mai precis de subordonare, de la vârful ierarhiei, până la finalul acesteia.

Pe scurt, iată ce fac organigramele:

Prezintă structura și ierarhiile interne

Angajații află cui trebuie să spună dacă au probleme profesionale

Clarifică ce responsabilități are fiecare membru al firmei

Este de ajutor și pentru conducere, care poate vedea eficient câți angajați sunt în fiecare departament, etc.

Există patru tipuri de organigrame care pot fi folosite în firme. Ce alegeți stă la dispoziția dvs, dar depinde mai ales de scopul organizației și de publicurile țintă ale acesteia. Astfel, există organigrame cu ierarhie funcțională de sus în jos, organigrama de divizie, organigrama tip matrice și orizontală.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: