Redactia.ro
Home » Știri » Ce este Organizația Mondială a Sănătății. Cum s-a discreditat în scandalul legat de China și SUA

Ce este Organizația Mondială a Sănătății. Cum s-a discreditat în scandalul legat de China și SUA

Ce este Organizația Mondială a Sănătății și cu ce se ocupă aceasta, de fapt. În acest moment, OMS este implicată într-un scandal cu SUA, Donald Trump acuzând Organizația că ar ascunde informații despre proveniența reală a coronavirusului.

De la apariția coronavirusului și până acum au murit peste 170.000 de oameni din întreaga lume. Cea mai afectată ţară este Statele Unite, cu peste 42.308 decese. Astfel, în SUA au fost raportate 787.370 de cazuri, urmată de Spania – cu peste 200.000, Italia – cu peste 181.000. În Franţa sunt peste 156.000, în Germania, 147.000, Marea Britanie are cu peste 125.800, Turcia – cu aproximativ 91.000, China – cu peste 83.800, Iran – cu peste 83.500 şi Rusia – cu peste 47.100 de cazuri COVID-19.

Cum s-a discreditat OMS în scandalul legat de China și SUA

La începutul săptămânii trecut, nemulțumiți de activitatea OMS, SUA a retras finanţarea pentru Organizația Mondială a Sănătății, argumentând că a gestionat nepotrivit pandemia, fiind prea apropiată de China.

Președintele Donald Trump anunță că analizează dacă noul coronavirus ar putea, cu adevărat, să provină dintr-un laborator din Wuhan. Guvernul american acuză OMS că a neglijat informaţii-cheie cu privire la posibila transmitere a coronavirusului de la om la om.

Drept răspuns, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății asigură că „nu a ascuns nimic” Statelor Unite ale Americii cu privire la maladia COVID-19. Mai mult, directorul pentru programe de urgenţă al OMS, Michael Ryan, a indicat că încă de la 1 ianuarie aproximativ 15 reprezentanţi ai Centrului american pentru controlul şi prevenirea Bolilor (CDC) au fost detaşaţi la sediul OMS din Geneva ca parte a „răspunsului la COVID-19”.

Răspunsul OMS: „nu trebuie să ne fie frică” de pandemia de COVID-19

„OMS nu are niciun secret. Pentru că este periculos dacă păstrezi informaţii secrete sau confidenţiale. OMS nu are niciun secret”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, citat de AFP.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat într-o conferinţă de presă:

„Ce e mai rău abia urmează. Haideţi să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulţi încă nu-l înţeleg. Multe ţări foarte dezvoltate au tras concluzii greşite pentru că n-au ştiut despre ce e vorba şi au intrat în încurcătură.

 
Noi am avertizat chiar şi statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Şi aşa a fost!”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: