Redactia.ro
Home » Știri » Ce este păstura, numită și „pâinea albinei”. Te ajută dacă ai probleme cu ficatul, printre altele

Ce este păstura, numită și „pâinea albinei”. Te ajută dacă ai probleme cu ficatul, printre altele

Ce este păstura, numită și „pâinea albinei”. Te ajută dacă ai probleme cu ficatul

Iată ce este păstura, cunoscută și sub numele de „pâinea albinei”. Te poate ajuta dacă ai probleme cu ficatul sau alte afecțiuni.

Ce este păstura, numită și „pâinea albinei”. Te ajută dacă ai probleme cu ficatul, printre altele

Pe scurt, păstura este un supliment alimentar bogat în substanțe foarte hrănitoare, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Numită și pâinea albinei, este un produs apicol derivat din polen ce constituie una dintre rezervele de hrană ale albinelor. Polenul este colectat de albinele lucrătoare de pe plante și depozitat în celulele fagurelui. Ulterior, este presat și îmbogățit cu enzime și acoperit cu un strat subțire de miere. În decurs de trei luni au loc numerose transformări biochimice prin fermentare care asigură conservarea și mai buna digestibilitate a pasturii. Păstura are culoare cafenie închisă cu gust dulce-amar-acrișor datorită procesului de fermentare, conform Wikipedia.

Păstura este un aliment bogat în carbohidrați, proteine, vitamine, aminoacizi și acid lactic pentru hrana albinei. Are în compoziție o cantitate de acid lactic de 6 ori mai mare decât cea a polenului, vitamina K și antioxidanți, iar în ceea ce privește termenul de valabilitate, păstura se păstrează un timp mai lung față de polen.

Beneficii:

  • Adjuvant excelent în detoxifiere
  • Susține buna funcționare a ficatului
  • Este un foarte bun antianemic
  • Stimulează buna funcționare a întregului aparat digestiv
  • Are efect antioxidant, imunizant și energizant
  • Reduce nivelul colesterolului din sânge

O cură completă cu păstură ajută organismul să elimine toxinele, contribuind totodată la regenerarea ficatului, stimularea digestiei și refacerea florei intestinale. Doza zilnică recomandată este de 10-20 g/zi, administrată la 30-45 minute după masă, potrivit Spynews. Acest lucru se va face pentru a nu produce disconfort gastric.

Totodată, este bine de știut că păstura poate combate amețelile și stările de oboseală, reduce efectele nocive ale stresului și redă organismului starea de vitalitate. Ea este indicată chiar și copiilor, a celor slăbiți și lipsiți de energie, în cazul bolilor cronice sau în cazul convalescenței.

Ce este păstura, numită și „pâinea albinei”. Te ajută dacă ai probleme cu ficatul
Foto: captură Youtube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: