Redactia.ro
Home » Știri » Ce este și cum se manifestă antraxul cutanat, afecțiunea de care sunt suspecți trei pacienți din județul Iași

Ce este și cum se manifestă antraxul cutanat, afecțiunea de care sunt suspecți trei pacienți din județul Iași

Ce este și cum se manifestă antraxul cutanat, afecțiunea de care sunt suspecți trei pacienți din județul Iași

Antraxul este o boală infecţioasă gravă cauzată de o bacterie rezistentă, care poate supravieţui în condiţii extreme pentru o perioadă lungă de timp. Iată ce este și cum se manifestă.

Ce este și cum se manifestă antraxul cutanat, afecțiunea de care sunt suspecți trei pacienți din județul Iași

Trei angajaţi ai unei ferme de bovine din județul Iași sunt internaţi în spital cu suspiciune de antrax. O persoană a fost deja operată, a relatat Pro TV.

„Prezentau semne şi simptome caracteristice bolii antrax cutanat. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator. Pacienţii au fost evaluaţi, internaţi şi s-a iniţiat tratamentul specific. Unul dintre ei a necesitat şi intervenţie chirurgicală. Toti trei au declarat că lucrează la o fermă de bovine din judeţul Iaşi. În momentul de faţă pacienţii urmează tratament şi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator”, a afirmat medicul Florin Roşu, potrivit news.ro.

„Antraxul apare în mod obişnuit la animale şi este o boală foarte gravă pentru oameni. Antraxul se răspândeşte prin intermediul sporilor ce se găsesc la nivelul solului. Aceştia devin activi doar în momentul în care pătrund în organism”, a explicat medicul Roşu.

La oameni, antraxul apare atunci când aceștia vin in contact cu animalele infectate sau țesuturi de la animale infectate cu antrax. De pildă, se poate întâmpla atunci când o persoană manipulează animale infectate sau produse de origine animală contaminate, cum ar fi lâna, pieile sau părul.

Există patru forme diferite de antrax: cutanat; respirator; gastrointestinal; orofaringian. Toate tipurile de antrax au potențialul, dacă nu sunt tratate, de a se răspândi în tot organismul și de a provoca boli severe și chiar deces. Antraxul cutanat este cel mai comun. Este, totodată, și cel mai puțin periculos. Infecția se dezvoltă de obicei la 1 până la 7 zile după expunere. Când sporii de antrax intră în piele, de obicei printr-o tăietură sau zgârietură, o persoană poate dezvolta antrax cutanat.

Antraxul cutanat este cel mai frecvent pe cap, gât, antebrațe și mâini. Afectează pielea și țesutul din jurul locului de infecție. Simptomele antraxului cutanat pot include: vezicule sau umflături mici ce produc mâncărime, umflături în jurul plăgii, inflamații nedureroase ale pielii (ulcere) cu un centru negru. Cel mai adesea, inflamațiile apar pe față, gât, brațe sau mână.

Fără tratament, până la 20% dintre persoanele cu antrax cutanat nu supraviețuiesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: