Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce face acest bătrân e unic în România! A început o afacere pe baza rețetelor primite de la bunici și are mare succes

Ce face acest bătrân e unic în România! A început o afacere pe baza rețetelor primite de la bunici și are mare succes

Teodor Tincău

Pensionarul, în vârstă de 65 de ani, a început să producă uleiuri presate la rece după ce a ajuns la vârsta pensionării, dintr-o tradiție a familiei.Tocmai pentru că era o tradiție, acesta deținea și rețetele care specifică cum anume trebuie preparat acest ulei. Acum, el face la Grișu de Criș, uleiuri din start varză,dovleac, susan, floarea-soarelui dar și in.

Un pensionar a început o afacere de succes la 65 de ani. Ce vinde acesta

Teodor Tincău se ocupă acum de presare a uleiului la rece din diferite plante. Mai mult, el a aclimatizat în premieră susanul, din care realizează ulei presat la rec şi susţine că uleiurile pe care el le face sunt cea mai naturală variantă posibilă, devenind adevărate medicamente pentru sănătate.

Bătrânul s-a apucat serios de treabă în anul 2010 și a continuat după ce a văzut ce succes mare a avut.

„Bunicii mei au avut presă de ulei. Tata m-a învăţat cum se fac uleiurile, iar în 2010 am început să produc şi să vin cu ele în piaţă la Oradea”, povesteşte bărbatul.

Dar ce face uleiurile presate la rece atât de bune? Ne explică Teodor Tincău însuşi. „Uleiurile presate la rece sunt pline de vitamine şi minerale. Fiecare are efectul lui tămăduitor: uleiul de susan elimină crampele musculare, cel de dovleac distruge paraziţii, iar cel de muştar este elixir de frumuseţe, mai ales pentru păr”, explică bărbatul.

Pensionarul care face un lucru unic în România. Care e cel mai bun

Pensionarul face în premieră în România ulei de susan presat la rece, planta fiind crescută chiar de el.

„Uleiul din susan are cel mai mare conţinut de calciu, combătând osteoporoza, cel din in este plin de acizi graşi Omega 3, 6 şi 9, care previn bolile de inimă, iar cel din dovleac e bogat în vitamine şi minerale care reglează funcţionarea rinichilor”, a explicat bătrânul.

Mai mult, el este singurul care face ulei de varză din județul său: „Sunt unicul care face ulei de varză în Bihor. Se folosesc doar seminţele. Sunt foarte bogate în B-uri utile oamenilor stresaţi care vor să rămână calmi”.

Teodor Tincău este foarte mândru de tot ceea ce produce și spune că folosește doar propriile ingrediente, pentru că nu are încredere în sursele externe.

„Bag mâna în foc pentru tot ce vând. Eu am semănat dovleacul, susanul şi inul, eu am recoltat, eu am ales sămânţa şi am presat uleiul… Dacă nu am sămânţă din producţia mea, prefer să nu fac nimic, că nu ştiu cum a fost tratată”,  a mai spus pensionarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: