Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce flori nu e bine să oferi de Dragobete?! Aduc mare ghinion și pot crea certuri spontane

Ce flori nu e bine să oferi de Dragobete?! Aduc mare ghinion și pot crea certuri spontane

Să nu cumperi aceste flori de Dragobete sub nicio formă!

Dragobetele, sărbătorit pe 24 februarie, este o zi dedicată iubirii în tradiția românească, asemănătoare cu Valentine’s Day din alte culturi. Este un moment special pentru îndrăgostiți să își exprime sentimentele prin gesturi de afecțiune, precum oferirea de flori. Cu toate acestea, conform unor superstiții străvechi, există flori care ar putea aduce ghinion în relație dacă sunt oferite de Dragobete.

Lăcrămioarele

Lăcrămioarele, deși sunt flori delicate și parfumate, sunt asociate în superstiții cu tristețea și separarea. Datorită acestei conotații, se consideră că nu ar trebui să fie oferite ca simbol al iubirii în ziua de Dragobete.

Crinii Albi

Eleganța crinilor albi este incontestabilă, însă aceștia sunt adesea legați de simbolistica durerii și a regretului. Utilizați frecvent în contexte funerare, crinii albi nu sunt considerați potriviți pentru a fi oferiți într-o zi ce sărbătorește dragostea vie și bucuria.

Crinii Galbeni

Deși luminoși și atractivi, crinii galbeni pot fi văzuți ca un simbol al trădării sau al invidiei. Superstițiile sugerează că aceste flori ar putea prevesti sfârșitul unei relații, motiv pentru care sunt evitate de Dragobete.

Crizantemele Albe

Crizantemele albe, deși frumoase, sunt strâns legate de tematica morții și sunt frecvent folosite în omagierea celor decedați. Oferirea acestor flori de Dragobete poate fi interpretată ca un gest nepotrivit, având în vedere semnificația lor.

Florile Galbene

Culoarea galbenă, deși vibrantă și plină de energie, poate fi asociată cu gelozia și invidia în anumite contexte culturale. Prin urmare, florile galbene nu sunt recomandate pentru a fi oferite în această zi specială dedicată iubirii.

Trandafirii Roșii cu Floarea în Jos

Trandafirii roșii sunt simbolul universal al dragostei pasionale. Totuși, există o superstiție potrivit căreia, dacă sunt oferiți cu floarea în jos, pot inversa energia pozitivă a relației, ducând la certuri și tensiuni între parteneri.

Chiar dacă alegerea florilor de Dragobete poate fi influențată de aceste superstiții, este esențial să ne amintim că cel mai important este gestul și sentimentul cu care sunt oferite. Dragostea și sinceritatea pot transforma orice floare într-un cadou perfect. Cu toate acestea, dacă doriți să respectați tradițiile și să evitați posibilul ghinion, ar fi prudent să luați în considerare aceste superstiții atunci când alegeți florile de Dragobete.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: