Redactia.ro
Home » Știri » Ce ingredient secret să pui în paste ca să iasă delicioase. Doar italienii știu acest truc

Ce ingredient secret să pui în paste ca să iasă delicioase. Doar italienii știu acest truc

Ce ingredient secret să pui în paste ca să iasă delicioase. Doar italienii știu acest truc

Iată ce ingredient secret să pui în pastele pe care le prepari la tine acasă astfel încât acestea să iasă delicioase. Doar italienii știu acest truc.

Ce ingredient secret să pui în paste ca să iasă delicioase

Pastele sunt un tip de aliment format în principal dintr-un amestec de făină de grâu și apă, uneori fiind adăugate și alte ingrediente, precum ouă sau diferite tipuri de făină. Pasta poate avea diferite forme, de la cele mai cunoscute, precum spaghetti, penne sau fettuccine, până la forme mai complexe, precum farfalle (fundite) sau conchiglie (scoici).

Italia este adesea asociată cu pastele, iar unele surse susțin că Marco Polo, celebrul explorator venețian, ar fi adus pastele în Europa din China, în secolul al 13-lea. Cu toate acestea, există dovezi că pastele erau cunoscute și consumate în Italia și înainte de călătoriile lui Marco Polo, făcând ca teoria sa fie controversată. Adevărul este că, indiferent de originea sa exactă, pastele s-au răspândit în culturi și bucătării din întreaga lume. Sunt apreciate pentru versatilitatea lor, putând fi preparate cu o multitudine de sosuri și ingrediente, precum carne, pește, legume, condimente și brânzeturi. Fie că sunt servite ca fel principal sau ca garnitură, pastele rămân un element central în gastronomia internațională.

Ingredientele care nu ar trebui să nu-ți lipsească atunci când le prepari sunt piperul negru, usturoiul, dar și busuiocul uscat. Dar mai exist un ingredient care face totul și încântă papilele gustative. Este vorba despre turmeric. Turmericul este o plantă cu flori din familia Zingiberaceae, aceeași familie din care face parte și ghimbirul. Provine din sudul Asiei și necesita temperaturi între 20 și 30 de grade Celsius, precum și o cantitate considerabilă de precipitații anuale pentru a se dezvolta bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: