Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții – unul dintre cele mai comune vise dezvăluie detalii despre fricile tale subconștiente

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții – unul dintre cele mai comune vise dezvăluie detalii despre fricile tale subconștiente

În mod cert, nu ești singurul care a visat măcar o dată că își pierde dinții. Este unul dintre cele mai frecvente vise întâlnite, însă care este semnificația lui?

Visele – poarta către subconștient

În fiecare noapte, în primele 90 de minute de somn corpul tău intră în ciclul REM (mișcare rapidă a ochilor). În timpul acestei faze, avem de regulă aproximativ cinci vise, dar în majoritatea cazurilor nu ne amintim conținutul exact și nu reușim să le deslușim.

Cu toate acestea, este indicat să notăm visele pe care ni le amintim imediat ce ne trezim dimineață. Visele sunt încărcate de semnificații ascunse care reflectă emoțiile și întâmplările de peste zi, așa că merită să aruncăm o privire peste semnificațiilor pe care le au.

Tălmăcirea viselor despre dinți

„Căderea dinților în vis poate însemna că individul nu își mai poate procesa experiențele emoționale”, a declarat psihoterapeutul Richard Nicoletti pentru The Huffington Post.

Când visăm că ne cad dinții înseamnă că în viața reală ne confruntăm cu probleme sau cu situații nefavorabile care ne pun la încercare limitele.

În situația în care în vis vedem pe altcineva care își pierde dinții, înseamnă că avem o problemă cu persoana în cauză, sau ne temem inconștient de aceasta.

Nicoletti a mai adăugat că pierderea dinților în vis mai poate reprezenta și teama intrinsecă de îmbătrânire.

“În tradiția vestică, oamenii se tem să devină bătrâni. Prin urmare, căderea dinților poate semnifica moartea metaforică sau recunoașterea iminentă a morții.

Potrivit psihologiei lui Freud, dacă o femeie visează că îi cad dinții înseamnă că în realitate aceasta își dorește să aibă copii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: