Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce înseamnă, de fapt, liberalizarea pieței energiei electrice. Toți românii trebuie să știe asta!

Ce înseamnă, de fapt, liberalizarea pieței energiei electrice. Toți românii trebuie să știe asta!

GALERIE FOTO (2) Ce înseamnă, de fapt, liberalizarea pieței energiei electrice

Liberalizarea energiei electrice 2021. Anul acesta a avut loc liberalizarea energiei electrice. Însă ce înseamnă acest lucru, mai exact?

Ce înseamnă liberalizarea energiei electrice în 2021

Pe scurt, liberalizarea energiei electrice înseamnă o ușurare pentru consumator, pentru ca acesta să aleagă serviciul care i se potrivește cel mai bine.

Un lucru pe care ar trebui să îl știi este că poți schimba contracul doar cu buletinul, dacă ești deja client la Enel, nefiind nevoie de alte documente. Un alt avantaj al liberalizării energiei electrice este acela că cei de acasă pot selecta oricând furnizorul pe care îl doresc, după oferta care li se potrivește, în funcție de preț și alte criterii.

De asemenea, schimbarea contractului nu aduce nici costuri suplimentare și nici schimbarea contor electric.

Ministrul Energiei, nemulțumit de ANRE

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este nemulțumit de felul în care ANRE a gestionat situația.

„Sunt ușor nemulțumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toți cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…”, a scris sâmbătă pe Facebook Virgil Popescu.

Totuși, acesta a subliniat că este și o parte bună: aceea că sunt oferite cele mai bune prețuri.

„Ordonanța de Urgență este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienți și să ofere cele mai bune prețuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esențial: trebuie să punem clientul în centrul pieței liberalizării și nu furnizorul”, a mai scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Consecințele liberalizării energiei electrice

„Odată cu liberalizarea activităţii de furnizare a energiei electrice către clienţii casnici, este foarte important ca toţi consumatorii să încheie contracte pe piaţa concurenţială, fie cu furnizorul actual, fie cu alt furnizor. Consumatorilor casnici care nu optează pentru o ofertă concurenţială li se va furniza în continuare energie electrică, în regim de serviciu universal, în condiţii care ar putea fi însă mai puţin avantajoase decât cele din ofertele concurenţiale”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştie consumatorii este că nu este pusă în pericol niciun moment continuitatea alimentării cu energie electrică”, a spus Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: