Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă, de fapt, LMAO?

Ce înseamnă, de fapt, LMAO?

Ce înseamnă, de fapt, LMAO?

LMAO este o expresie des folosită și în țara noastră, dar nu mulți știu exact ce înseamnă și nu știu nici că nu ar trebui folosită în cadre formale. Expresia ne vine în minte atunci când râdem foarte tare. Dar ce înseamnă, de fapt, LMAO?

Ce înseamnă, de fapt, LMAO?

Lmao înseamnă că am râs de m-am prăpădit de râs. De obicei, oamenii îl folosesc în conversațiile scrise pentru a arăta că li se pare ceva amuzant. Poți să te gândești la el ca la o versiune mai puternică a lui LOL, care înseamnă râs cu voce tare. Expresia LMAO a apărut la începutul anilor 1990, iar cei care l-au folosit primii au fost primii care au adoptat comunicarea online. Astăzi, face parte din limbajul textual și din argoul de pe internet. La urma urmei, este mult mai convenabil să scrii lmao decât „a fost amuzant” sau „asta chiar m-a făcut să râd”.

Ce înseamnă, de fapt, LMAO, mot-a-mot?

Tradusă mot-a-mot, expresia înseamnă: laughing my ass off sau laughed my ass off. Așa că expresia este practic un inițialism eufemistic folosit pentru a evita vulgaritatea explicită).

LMAO, o expresie care nu ar trebui folosită într-un cadru formal

Lmao nu este o expresie pe care ar trebui să o folosiți în comunicarea formală. Păstrați lmao pentru rețelele sociale, aplicațiile de mesagerie instantanee și mesajele text. Puteți scrie lmao cu majuscule sau cu minuscule, dar dacă chiar trebuie să folosiți abrevierea într-un context mai formal (un articol despre abrevierea respectivă, de exemplu) nu uitați să respectați un singur set de reguli de majuscule.

Există câteva moduri în care puteți construi pe lmao pentru a arăta că râdeți cu adevărat, cu adevărat. Scrierea acronimului cu majuscule este una dintre aceste modalități, dar puteți adăuga și o-uri la sfârșitul abrevierii: lmaoo înseamnă că râd cu poftă și fără poftă. Unii oameni adaugă și cuvântul cu „f”, pentru a obține lmfao.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: