Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă sateliți Starlink. Unde și când îi putem vedea din România

Ce înseamnă sateliți Starlink. Unde și când îi putem vedea din România

GALERIE FOTO (2) Ce înseamnă sateliți Starlink. Unde și când îi putem vedea din România

Sateliți Starlink: ce înseamnă, ce sunt și când îi putem vedea în România. Unde sunt vizibili pe cer acești sateliți.

De câteva zile, sateliții Starlink sunt vizibili și pe cerul României. Aceștia pot fi observați pe cer. Astăzi, direcția lor este din vestul spre estul țării, deci joi vor fi vizibili din București.

Ce înseamnă sateliți Starlink. Sunt lansați de Elon Musk

Sateliții Starlink au fost lansați de Space X a lui Elon Musk. Rolul lor este acela de a îmbunătăți calitatea legăturii de internet la nivel mondial. Această salbă de sateliți formează o rețea care, în forma finală, va acoperi întreaga suprafață a pământului, la o înălțime de peste 500 km. Sateliții cântăresc aproximativ 200 de kilograme, sunt echipați cu un panou solar și urcă pe cer timp de 4 luni, de lanasare, până când ajung în punctul optim.

Momentan, proiectul este în faza de testare, dar ce e interesant, e ca sateliții pot fi văzuți. Iar fenomenul e spectaculos, semănând cu stele căzătoare sau a fost comparat cu apariția Saniei lui Moș Crăciun.

James Darpinian, inginer Google, a dezvoltat un website unde oricine poate vedea când vor traversa sateliții cerul în zona în care se află. Pe ecran va fi afișată data, ora și locul pe cer pe unde vor trece sateliții Starlink.

Ce vor face acești sateliți

Spre finalul acestui an, sateliții Starlink vor fi lansați oficial. Din anul 2021, aceștia se vor extinde global, devenind disponibili în mai multe țări. Deocamdată există 422 de sateliți Starlink pe poziții. Ultimii lansați, în număr de 60, vor crește numărul la aproape 500 de sateliți pentru îmbunătățirea internetului.

Fiind mai aproape de pământ decât ceilalți sateliți folosiți până acum în comunicații, vor îmbunătăți radical comunicarea online, printr-o latenţă mai mică şi viteză de transfer mai mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: