Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă sindromul inflamator multisistem și cum se tratează această boală

Ce înseamnă sindromul inflamator multisistem și cum se tratează această boală

Ce înseamnă sindromul inflamator multisistem și cum se tratează această boală

Din cauza infectărilor cu noul coronavirus se dezvoltă o boală ușoară, care afectează în general copiii.

În ultima perioadă, mai mulți copiii din Statele Unite din America au ajuns la ATI după ce au dezvoltat sindromul infecțios multisistem. Totodată, în urmă cu câteva zile un băiat din România a fost internat la ATI, unde a fost depistat cu acest sindrom.

Ce înseamnă sindromul infecțios multisistem? Boala care afectează copiii

Un copil în vârstă de 8 ani din România, infectat cu noul coronavirus a fost internat la Terapie Intensivă, acesta fiind primul caz de acest gen din țară de când a izbucnit pandemia.

În urma infecției, băiatul a dezvoltat sindromul infecțios multisistem. Potrivit specialiștilor, această afecțiunea progresează rapid și poate ajunge la inimă, plămâni, ochi, piele și sistemul gasto-intestinal.

Această afecțiunea poartă numele de sindromul inflamator multisistem SAU MIS-C, fiind descoperită la copii. La Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, au fost raportate 790 de cazuri în Statele Unite ale AMericii cu acest sindrom, iar 16 dintre acesti copii au murit.

Medicii pediatri specializați susțin că nu se știu foarte multe lucruri despre acest sindrom, iar tratamentele care au funcționat în cazul altor boli asemănătoare au ajutat starea de sănătate a copiilor afectați. PhillyVoice.com arată că este prea devreme pentru a declara dacă vor exista consecințe pe termen lung.

Copiii infectați cu COVID-19 asimptomatici dezvoltă acest sindrom

Potrivit noilor studii, această boală poate apărea și la copiii infectați cu coronavirus asimptomatici. Deși jumătatea dintre pacienți nu aveau alte afecțiuni, și inimile lor apăreau normale, după câteva zile acestea s-au slăbit rapid.

Sindromul infecțios multisistem apare de obicei la aproximativ 2-4 săptămâni după infecția cu coronavirus. Copiii pot avea simptome precum febră persistentă, dureri abdominale, vărsături, diaree, erupții cutanate, conjunctivită și leziuni cardiace.De asemenea, poate apărea o scădere a numărului de globule albe din sânge.

Momentan nu se știe de ce o mică parte dintre copiii dezvoltă MIS-C, iar alții copiii cu coronavirus se recuperează fără a dezvolta alte probleme. Vârsta medie la care au apărut cele mai multe cazuri la copiii în SUA este cuprinsă între 5-9 ani.

Tratament pentru sindromul inflamator multisistem

Medicii au tratat noua boală cu scheme care au funcționat și în cazul alto boli. Iar acestea cuprind imunoglobulina intravenoasă, aspirină și steroizi, care sunt utilizați pentru sindromul Kawasaki.

Mai mult, copiilor li se administrează câteodată diluanți de sânge, medicamente prin susținerea tensiunii arteriale și alte medicamente pentru diminuarea răspunsului imun.Cu toatea astea, specialiștii nu știu dacă copiii infectați cu coronavirus și care au dezvoltat acest sindrom vor avea probleme de sănătate pe termen lung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: