Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu? Semnul care îți poate salva viața și apare pe mii de blocuri din România

Ce înseamnă triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu? Semnul care îți poate salva viața și apare pe mii de blocuri din România

Îți poate salva viața! Ce înseamnă triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu? Semnul care apare pe mii de blocuri din România

Iată ce înseamnă triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu, semnul care îți poate salva viața și apare pe mii de blocuri din România!

Ce înseamnă triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu?

Încă din anul 2015, pe blocurile din România s-a putut observa un semn mai puțin cunoscut, dar foarte util în cazul instaurării unei crize de război. Războiul reprezintă un conflict armat (de durată) între două sau mai multe state, națiuni, grupuri umane, pentru realizarea unor interese economice și politice, iar România nu are certitudinea că poate fi ferită de un astfel de eveniment.

Războaiele au fost întotdeauna factori determinanți ce au afectat omenirea, Europa fiind martoră a celor mai grele și lungi războaie din lume. Întotdeauna au existat conflicte pe care oamenii le-au accentuat în întreaga lume, iar în zilele noatre aceste conflicte nu s-au atenuat deloc dacă ținem cont de conflictul vecinilor noștii, Ucraina, cu Rusia. Astfel, statele au luptat pentru putere și supremație, iar acest fapt a dus la crize internaționale, de la schimbările geopolitice, distrugeri masive, până la pierderi omenești. Statul român a luat măsuri pentru populația din România, semnalând pe blocuri, locurile în care oamnenii se pot adăposti în caz de război.

Astfel, dacă vedeți pe un bloc un triunghi albastru într-un pătrat portocaliu trebuie să știți că acest semn indică un adăpost antiaerian, unde vă puteți refugia în caz de război.

Multe dintre aceste adăposturi antiaeriene se găsesc la subsolurile blocurilor din întreaga țară și sunt deseori insalubre sau folosite pe timp de pace ca și loc de depozitare pentru diverse provizii strânse de locatari.

Cu toate acestea, odată cu izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, din 24 februarie 2022, autoritățile din România au început verificarea acestor adăposturi pentru a se asigura că pot fi folosite în caz de impact.

Unde se află adăposturile antiaeriene din România

Conform IGSU, la nivelul țării există 4.538 de spații, unde românii se pot adăposti în caz de război, conform listei publicate pe site-ul IGSU. În București se află nu mai puțin de 1.171 de adăposturi.

În județul Ialomița, dar și în Vrancea, se găsesc doar 13 astfel de adăposturi antiaeriene.

Consultă lista de adăposturi antiaeriene din România: LISTA DE ADĂPOSTURI

 

 

 

Sursa foto: PRO TV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: