Redactia.ro
Home » Știri » Ce locuri trebuie să eviți și ce reguli trebuie să respecți dacă pleci într-o vacanță. Ce spun specialiștii

Ce locuri trebuie să eviți și ce reguli trebuie să respecți dacă pleci într-o vacanță. Ce spun specialiștii

Ce reguli trebuie sa respecti daca mergi in excursie

Multă lume se gândește să își petreacă cel puțin o parte din vacanța de vară departe de România sau în zone mai speciale.

Având în vedere condițiile actuale, ar fi bine ca destinația să fie aleasă cu mare grijă, iar organizarea vacanței să fie făcută în detaliu, pentru a nu exista riscul de îmbolnăvire.

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că în perioada următoare vacanțele cu cortul sau în rulote ar putea fi mult mai benefice.

Ce locuri trebuie să eviți și ce reguli trebuie să respecți dacă pleci într-o vacanță

Românii deja au început să-și facă planuri de vacanță pentru această vară, iar opțiunile sunt numeroase.

Cu toate astea, medicul Valeriu Gheorghiță de la spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” di București, a declarat că în următoarea perioadă, românii vor alege să meargă în vacanță cu cortul sau cu rulota.

Medicul susține că dacă românii vor cu orice preț să plece în vacanță, să se relaxeze, ar fi indicat să nu părăsească țara, și să meargă în locurile frumoase din țară.

Trebuie să respectăm aceste principii generale, practic distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate. Atunci când mergem în locurile de servire a mesei să avem o distanţă corectă, optimă între noi şi celelalte persoane, să nu ne cazăm în locuri unde există un risc de intersectare cu multe persoane. Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani”, a declarat medicul.

Unde putem merge în vacanță?

Referitor la persoanele care prezintă simptome ale bolii, specialistul a subliniat faptul că acestea nu trebuie să se deplaseze sub nicio formă. Persoanele care sunt suspecte de coronavirus, trebuie să stea în izolare acasă.

În cazul personanelor care ar dori să meargă în excursie în străinătate, destinația trebuie aleasă cu grijă.

Nu toate ţările se confruntă cu acelaşi nivel al epidemiei, sunt ţări în care nivelul infecţiilor a crescut la o rată foarte mare. Nu există nicăieri certitudinea că riscul de expunere este mai mare sau mai mic. Din punct de vedere medical, este bine să mergi acolo unde ai un nivel de siguranţă mai bun”, a declarat medicul Gheorghiţă.

Totodată, locurile de cazare unde se află multa lume trebuie evitate, precum hotelurile all inclusive.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: