Redactia.ro
Home » Știri » Ce mâncau soții Ceaușescu de Crăciun: „Dacă lipseau, era vai și-amar!”

Ce mâncau soții Ceaușescu de Crăciun: „Dacă lipseau, era vai și-amar!”

Ce mâncau Ceaușescu de Crăciun: „Dacă lipseau, era vai și-amar!”

Iată ce mâncau soții Ceaușescu de Crăciun și ce preparate nu lipseau de pe masa lor. „Dacă lipseau, era vai și-amar”.

Ce mâncau soții Ceaușescu de Crăciun: „Dacă lipseau, era vai și-amar!”

Mihaela Ceaușescu, nepoata lui Nicolae Ceaușeascu, a povestit în cartea ,,Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de ea și citată de cancan.ro, că soții Ceaușescu erau mari iubitori de mâncăruri tradiționale așa că acestea nu aveau cum să lipsească de pe masa de Crăciun.

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor. Chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale. Sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau, era vai şi-amar!”

„Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură. La mese se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită”.

„Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu, potrivit sursei.

Ce mâncau Ceaușescu de Crăciun: „Dacă lipseau, era vai și-amar!”
Foto: preluare Playtech

Adevărul despre studiile cuplului Ceaușeșcu. Câte clase aveau, în realitate, cei doi

Atât Nicolae Ceaușescu, cât și soția acestuia, Elena Ceaușescu, au reușit să ajungă în poziții-cheie în stat deși nu aveau un nivel ridicat de educație.

Puțini sunt cei care cunosc faptul că Nicolae Ceaușescu a absolvit doar patru clase primare, iar de la vârsta de 11 ani începuse deja să muncească pentru a oferi o mână de ajutor familiei sale cu venituri modeste. La 11 ani, el a sosit în București și a lucrat ca ucenic de cizmar. Un adolescent rebel, la vârsta de 15 ani, Ceaușescu intra deja în vizorul oamenilor legii din cauza agitației pe care o producea în timpul grevelor comuniste.

Pe de altă parte, Elena Ceaușescu a devenit doctor în Chimie, în timpul mariajului cu fostul președinte al țării, deși adevărul era faptul că terminase doar patru clase și avea mari carențe care țineau de cultura generală.

„Nu avea cum să scrie ea. Avea, în realitate, patru clase. Restul studiilor sunt incerte. Au circulat numeroase legende despre cei care au scris doctoratul. Clar că erau profesori de chimie, savanţi. Elena Ceauşescu a primit numeroase titluluri de Doctor Honoris Causa, însă ele erau conjuncturale. Era o chestie de protocol. De fiecare dată când şeful statului era invitat undeva, exista un protocol între cele două ţări şi se acordau şi aceste titluri. Foarte multă lume ştia cine este ea. Cunoştinţele ei în chimie erau limitate”, a povestit Elena Solunca, reprezentantă a Biroului de Presă al Academiei Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: