Redactia.ro
Home » Monden » Ce meniu vor servi Regina Elisabeta a II-a și familia sa de Crăciun. Preparatele care nu vor lipsi de pe masa lor

Ce meniu vor servi Regina Elisabeta a II-a și familia sa de Crăciun. Preparatele care nu vor lipsi de pe masa lor

Familia regală din Marea Britanie a decis anul acesta să renunțe din nou la tradiția lor de Crăciun. Regina Elisabeta a II-a și apropiații săi nu se vor aduna la Sandringham, ci au decis în schimb să aibă parte de o petrecere restrânsă. Vor avea parte însă de preparate inedite, pregătite cu grijă de bucătarul lor personal.

Marea Britanie este greu încercată în acest de pandemie, varianta Omicron cauzând un nou val de îmbolnăviri în rândul populației. La fel ca anul trecut, perioada sărbătorilor de iarnă este marcată de măsurile de prevenție recomandate de Guvern, care încearcă pe cât posibil să asigure siguranța oamenilor.

Regina Eisabeta a II-a și familia sa au renunțat astfel și în acest an la una dintre cele mai dragi tradiții. Obișnuiau să se adune la domeniul Sandringhram din Norfolk, unde organizau o petrece fastuoasă și se pregăteau cu mult entuziasm pentru ziua Crăciunului.

Anul acesta vor sărbători în familie la Palatul Windsor, iar personalul regal s-a asigurat că fiecare detaliu pentru masa de Crăciun a fost stabilit. Este primul an fără Prințul Philip, iar Regina are nevoie în aceste momente delicate de toți cei dragi ei.

Ce meniu vor servi Regina Elisabeta a II-a și familia sa de Crăciun. Preparatele care nu vor lipsi de pe masa lor

Chiar dacă nu vor mai avea parte de o festivitate cu mulți invitați, familia regală se va bucura de un meniu aparte pentru această zi importantă. Bucătarul Casei Regale a dezvăluit care sunt preparatele care nu vor lipsi de pe masa Reginei Elisabeta, care a ales să nu opteze pentru mâncăruri tradiționale, ci pentru fructe de mare.

„Familia se va aduna, probabil, la masă după slujba de la biserică. Din meniu nu vor lipsi: salata de creveți și homarul alături de diverse garnituri din legume cum ar fi: păstârnac, morcovi sau varză de Bruxelles.‘, a declarat bucătarul, potrivit Daily Star.

Singurul preparat care necesită o atenție deosebită este curcanul, nelipsit de la festivitățile de la Sandringhram. Carnea este preparată cu mare grijă și are o umplutură din castane sau salvie și ceapă, servită apoi lângă cartofi și sos de merișoare. Desertul este și el unul pe cinste, aromat cu coniac.

„De fapt, sunt plictisitori când vine vorba de festivități. Nu fac șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali. La un Crăciun, am făcut trei curcani: unul pentru regină și familia ei, unul pentru copii și unul a fost pentru cei 100 de angajați ai Casei Regale. Așa toată lumea a avut un prânz festiv de Crăciun. Curcanii sunt umpluți cu castane sau salvie și ceapă și se servesc cu piure de cartofi, cartofi copți și sos de merișoare. La desert, ei mănâncă faimoasa budincă cu unt și coniac.”, a mai adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: