Redactia.ro
Home » Homepage » Ce mesaj a transmis atacatorul din Bruxelles înainte să fie împușcat de polițiști. Totul a fost făcut public

Ce mesaj a transmis atacatorul din Bruxelles înainte să fie împușcat de polițiști. Totul a fost făcut public

atacator bruxelles

Bărbatul căutat pentru uciderea a doi suedezi, suporteri ai echipei naționale de fotbal a Suediei, și rănirea unui șofer de taxi în Bruxelles a fost arestat. Suspectul se află la terapie intensivă, potrivit ministrului de Interne. Cu puțin timp înainte de a fi reținut, el a transmis un mesaj video pe Facebook în care a explicat motivul pentru care a deschis focul în centrul capitalei belgiene, lângă o sinagogă.

Ce mesaj a transmis atacatorul înainte să fie capturat de polițiști

Bărbatul înarmat care a ucis luni doi cetățeni suedezi la Bruxelles a fost arestat marți, a declarat primarul capitalei belgien. Momentan se află internat la terapie intensivă, iar starea lui este una gravă.

Suspectul a afirmat în mai multe videoclipuri postate pe rețelele sociale că este membru al Statului Islamic. În aceste înregistrări, el apare purtând o jachetă portocalie fluorescentă și o cască albă, ținând în mână o armă. De pe un scuter, a tras mai multe focuri de armă pe stradă și a urmărit persoane care s-au refugiat într-o clădire, după care a plecat din nou pe scuter.

Într-un videoclip, vorbind cu un accent tunisian pronunțat, bărbatul și-a revendicat fapta, declarând că a ucis trei suedezi, conform rtbf.be. El a fost identificat drept Abdeselam L, în vârstă de 45 de ani, din Schaerbeek, de origine tunisiană.

Premierul a confirmat la o conferință de presă ținută marți dimineața că el se afla ilegal în Belgia, deși a depus o cerere de azil în 2019 și a primit o decizie negativă. În discursul său foarte violent, el a spus că a împușcat două persoane pentru a răzbuna musulmanii și a subliniat că musulmanii trăiesc și mor pentru religia lor.

Autorul atacului era cunoscut polițiștilor și avea un cazier bogat

A fost trecut pe lista persoanelor indezirabile în 2021, dar nu i s-a emis un ordin de deportare. Individul era cunoscut de poliție pentru infracțiuni precum trafic de persoane, ședere ilegală și subminarea securității statului.

În 2016, un serviciu străin a semnalat că individul era radicalizat și că exista potențialul să se alăture unui conflict jihadist, însă aceasta era una dintre multele rapoarte zilnice similare primite la acea vreme, a explicat ministrul justiției Vincent Van Quickenborne. La momentul respectiv, nu s-a luat nicio măsură. Recent, el a fost implicat în amenințarea unui rezident al unui centru de azil din Kempen, care a raportat incidentul și a dezvăluit că bărbatul fusese condamnat pentru terorism în Tunisia.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: