Redactia.ro
Home » Știri » Ce mesaj a transmis ÎPS Teodosie pentru turiștii de pe litoral! ”Să-și țină mintea în frâu și să nu privească unde nu trebuie”

Ce mesaj a transmis ÎPS Teodosie pentru turiștii de pe litoral! ”Să-și țină mintea în frâu și să nu privească unde nu trebuie”

Ce mesaj a transmis ÎPS Teodosie pentru turiștii de pe litoral! ”Să-și țină mintea în frâu și să nu privească unde nu trebuie”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopului Tomisului, i-a sfătuit pe turiștii de pe litoral să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine și să meargă la plajă în familie, ca sa nu fie păcătoși. 

Ce mesaj a transmis ÎPS Teodosie pentru turiștii de pe litoral! ”Să-și țină mintea în frâu și să nu privească unde nu trebuie”

Potrivit arhiepiscopului Tomisului, cel mai mare păcat îl comit turiștii care se dezbracă în totalitate pe plajă în fața copiilor. Acesta le-a transmis un sfat românilor care vor să meargă în concediu pe litoral.

”Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că este păcat, că am auzit, nu am văzut, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care se duc la mare și se duc total dezbrăcați cu tot cu copii. Mi se pare o rușine de neacceptat”, a spus ÎPS Teodosie în timpul emisiunii Cuvântul Ierarhului de la Radio Dobrogea, potrivit Digi24.

Arhiepiscopul anunță care sunt regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la plajă: să-și țină mintea în frâu, să meargă în familie și să nu privească unde nu se cuvine.

„Dacă mergi cu bună cuviință pentru sănătate nu este păcat, este tratament. Sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință, să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie, să nu meargă să privească unde nu trebuie. Și atunci nu-i păcat. Dacă nu deviezi cu nimic de la moralitate, este foarte sănătos și bine să mergi la mare”, este concluzia lui ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie refuză ideea unui centru de vaccinare în Catedrala Naţională

ÎPS Teodosie este de părere că în Catedrala Mântuirii Neamului nu ar trebui înființat un centru de vaccinare, deoarece ”biserica nu este anexa instituțiilor sanitare”. De asemenea, consideră că lucrurile, în privința vaccinării, nu ar trebui amestecate. Concret, în Biserică își au locul doar cele sfinte, iar propunerea lui Emanuel Ungureanu nu face diferența ” între biserică şi celelate clădiri de utilitate publică laice”.

”Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. În Biserică se sfinţesc cele sfinte. Sunt destule clădiri. Nu se cuvine în Catedrala Naţională să facem vaccinarea. Cred că dumnealor (cei de la USR PLUS, n.red) nu fac diferenţa între biserică şi celelate clădiri de utilitate publică laice. Dânşii pun biserica pe aceeaşi poziţie cu celelalte”, a declarat ÎPS Teodosie, la România TV.

Întrebat de ce nu este de acord, având în vedere că pe timpul războiului bisericile au devenit spitale, ÎPS Teodosie a precizat că noi nu suntem într-un război.

”Una este în timp de război şi alta e în timp de pace. În timp de război, bisericile au fost adăposturi, au ajutat pe mulţi oameni care au avut nevoie. Preoţii au sărit în ajutor. Cronicile ne spun asta”, a spus ÎPS Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: