Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie, despre femei: „Ea a început păcatul”. Cum se apără înaltul prelat, acuzat de discriminare: „Trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

ÎPS Teodosie, despre femei: „Ea a început păcatul”. Cum se apără înaltul prelat, acuzat de discriminare: „Trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie, despre femei. În urmă cu câteva zile, arhiepiscopul Tomisului a vorbit într-o emisiunea despre rolul femeii. Acesta a declarat că acestea nu au un rol important în biserică pentru că ele au păcătuit primele. Ulterior, ÎPS Teodosie a fost reclamat la CNCD, fiind nevoit să explice declarația sa controversată.

ÎPS Teodosie, despre femei: „Ea a început păcatul”. Cum se apără înaltul prelat, acuzat de discriminare: „Trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

ÎPS Teodosie, despre femei. A apărut o controversă în mediul online după ce Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut câteva declarații surprinzătoare despre femei. Invitat într-o emisiune la radio, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, așa cum are bărbatu.

Astfel, răspunsul acestuia a fost de-a dreptul șocant. Înaltul prelatul a declarat că nu este discriminare, ci mai degrabă este vorba despre statutul bărbatului și al femeii, menționând că femeia este cea care a păcătuit prima, fiind pedepsită prin durerile nașterii. “Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat”, a explicat ÎPS Teodosie.

De asemenea, Radio Dobrogea, principalul canal de comunicare al Arhiepiscopului Tomisului și al ÎPS Teodosie, a publicat pe Youtube o predică în care vorbește despre capacitatea de jertfă a femeilor. Clipul video a fost publicat în prima duminică după Paște, însoțit de hashtagul #duminicaMironosițelor, în care sunt cinstite toate femeile creștine. Asociația VeDem Just nu a fost de acord cu cele spuse de Înalt Prea Sfințitul Teodosie și a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Disctriminării.

Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce a fost reclamat la CNCD

ÎPS Teodosie a spus că, de fapt, el prețuiește femeile, iar cei care nu sunt de acord cu cele spuse de el, nu cunosc textul Sfintei Scripturi. „Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți. Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată. Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat. Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat. Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu. Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a spus că afirmațiile lui ÎPS Teodosie referitoare la femei nu consitutie o opinie personală, ci bazată pe înscrisuri ale Bibliei și se întreabă dacă CNCD va putea să sancționeze un cult oficial recunoscut de către statul român.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: