Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie refuză ideea unui centru de vaccinare în Catedrala Naţională: ”Sunt destule clădiri”

ÎPS Teodosie refuză ideea unui centru de vaccinare în Catedrala Naţională: ”Sunt destule clădiri”

ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, respinge ideea de a crea un centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului. Reacția acestuia vine ca urmare a unei propuneri în acest sens a deputatului USR- PLUS Emanuel Ungureanu.

ÎPS Teodosie refuză ideea unui centru de vaccinare în Catedrala Naţională: ”Sunt destule clădiri”

ÎPS Teodosie este de părere că în Catedrala Mântuirii Neamului nu ar trebui înființat un centru de vaccinare, deoarece ”biserica nu este anexa instituțiilor sanitare”. De asemenea, consideră că lucrurile, în privința vaccinării, nu ar trebui amestecate. Concret, în Biserică își au locul doar cele sfinte, iar propunerea lui Emanuel Ungureanu nu face diferența ” între biserică şi celelate clădiri de utilitate publică laice”.

„Nu este biserica anexa instituţiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. În Biserică se sfinţesc cele sfinte. Sunt destule clădiri. Nu se cuvine în Catedrala Naţională să facem vaccinarea. Cred că dumnealor (cei de la USR PLUS, n.red) nu fac diferenţa între biserică şi celelate clădiri de utilitate publică laice. Dânşii pun biserica pe aceeaşi poziţie cu celelalte”, a declarat ÎPS Teodosie, la România TV.

Întrebat de ce nu este de acord, având în vedere că pe timpul războiului bisericile au devenit spitale, ÎPS Teodosie a precizat că noi nu suntem într-un război.

„Una este în timp de război şi alta e în timp de pace. În timp de război, bisericile au fost adăposturi, au ajutat pe mulţi oameni care au avut nevoie. Preoţii au sărit în ajutor. Cronicile ne spun asta”, a spus ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, despre Patriarhul Daniel: ”Nu trebuie să vină Prefericitul să dea exemplul de vaccinare”

ÎPS Teodosie nu este de acord nici cu presiunile care se pun pe Patriarhul Daniel pentru a se vaccina. Arhiepiscopul Tomisului consideră că vaccinarea este liberă și nu trebuie să fie facută o diferențiere între cei care s-au imunizat și cei care nu au făcut, momentan, asta.

„Nu trebuie să vină Prefericitul să dea exemplul de vaccinare. Vaccinare este liberă. Nu trebuie făcută dediferențiere între vaccinaţi şi nevaccinaţi.Dânsul hotăreşte. Este suveran. E mai marele nostru”, a spus IPS Teodosie.

Toate aceste precizări ale ÎPS Teodosie vin ca urmare a unei discuții între deputatul USR-PLUS, Emanuel Ungureanu și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, despre vaccinare, la Antena 3. Ambii au avut un schimb de replici despre ideea de a fi creat un centru de vaccinare la Catedrala Mântuirii Neamului.

„Trebuie să încurajăm vaccinarea și, cu siguranță, biserica este un loc unde ne rugăm și pentru suflet și pentru trup. Ce poate fi mai frumos decât să vedem, că în atâtea alte situații, că Biserica este un partener foarte bun al statului.Trebuie să înțelegem că acest mesaj care s-ar da ar fi un mesaj foarte puternic pentru populația mai în vârstă, pentru cei care au probleme grave de sănătate, pe care trebuie să îi protejăm”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: