Redactia.ro
Home » Știri » Fructele de mare, alimente de post? Ce spune ÎPS Teodosie

Fructele de mare, alimente de post? Ce spune ÎPS Teodosie

Suntem în plin post de Paști, iar mulți credincioși obișnuiesc să consume fructe de mare în această perioadă, crezând că postesc prin acest tip de alimentație. Însă, greșesc prin acest lucru. Iată care sunt explicațiile lui ÎPS Teodosie.

Fructele de mare, alimente de post? Ce spune ÎPS Teodosie

Mai sunt doar câteva zile până la terminarea postului Paștelui. Mulți credincioși s-au abținut de la alimentele pe bază de carne, ouă sau lapte și le-au înlocuit de exemplu, cu fructe de mare. Biserica din Grecia sau cea din Rusia recomandă consumul acestora într-o astfel de perioadă. Drept urmare, sunt mulți credincioși care au postit cu fructe de mare. Însă, se pare că nu au procedat tocmai corect, spune ÎPS Teodosie.

Fructele de mare „nu se coc” la lumina duhovnicească a postului - Credinţa  Ortodoxă Română

ÎPS Teodosie precizează că fructele de mare nu sunt de post, deoarece sunt ființe. E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, sunt explicațiile acestuia.

”E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a declarat ÎPS Teodosie.

Când va avea loc Paștele Ortodox

Pe data de 1 mai se va încheia postul Paștelui Ortodox. Acesta ține de obicei 40 de zile, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. În timpul postului, este recomandat creștinilor să se abțină de la carne, ouă, lapte, brânză, pește, dar și să se curețe sufletește. Mulți oameni merg în această perioadă la biserică pentru a se spovedi și pentru a se împărtăși. Pe data de 2 mai va avea loc Paștele Ortodox. Asemeni Paștelui Catolic, care a fost pe 4 aprilie, regulile anti-Covid vor fi ridicate, pentru ziua de Înviere. De altfel, slujbele se vor putea ține atât în interiorul bisericilor, cât și în exterior. Preotul va număra persoanele care vor avea voie în interior. Mai multe detalii despre măsurile pe care la recomandă Patriarhia Română găsiți AICI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: