Redactia.ro
Home » Știri » Ce modificări nu ai voie să faci în apartament fără autorizație? Cum sunt sancționate persoanele care nu respectă legea

Ce modificări nu ai voie să faci în apartament fără autorizație? Cum sunt sancționate persoanele care nu respectă legea

Ce modificări nu ai voie să faci în apartament fără autorizație. Cum sunt sancționate persoanele care nu respectă legea

Iată ce modificări nu ai voie să faci în apartament fără autorizație și cum sunt sancționate persoanele care nu respectă legea!

Ce modificări nu ai voie să faci în apartament fără autorizație

În România, există anumite modificări pe care nu ai voie să le faci în apartament fără autorizație de la primărie. Acestea includ:

Schimbarea structurii clădirii

Nu ai voie să elimini sau să muti pereți structurali sau stâlpi fără aprobarea autorităților competente. Aceasta se datorează faptului că structura clădirii poate fi afectată și ar putea fi pusă în pericol siguranța locatarilor.

Modificarea fațadei clădirii

Nu ai voie să schimbi fațada clădirii, să adaugi sau să elimini balcoane, terase sau orice alt element arhitectural fără aprobarea autorităților competente. Aceasta se datorează faptului că aceste modificări pot afecta aspectul și siguranța clădirii.

Modificarea instalațiilor electrice, sanitare sau de încălzire

Nu ai voie să faci modificări majore la instalațiile electrice, sanitare sau de încălzire fără aprobarea autorităților competente. Aceste modificări pot pune în pericol siguranța locatarilor și pot afecta și alte apartamente din clădire.

Înlocuirea ușilor și ferestrelor

Nu ai voie să înlocuiești ușile și ferestrele fără aprobarea asociației de proprietari sau a autorităților competente. Aceste modificări pot afecta aspectul și siguranța clădirii.

În general, înainte de a face orice modificare în apartament, este recomandat să ceri aprobarea asociației de proprietari sau a autorităților competente, mai exact a primăriei pentru a evita eventualele probleme.

Cazuri în care ai nevoie de aviz de la primărie pentru modificări în apartament

Iată un exemplu concret în care, proprietarul unui apartament are nevoie de aviz de la primărie pentru a face modificări în locuință:

„Să presupunem că am cumpărat acest apartament de trei camere pe care vrem să-l transformăm într-unul de două camere, cu o bucătărie mai spaţioasă.

Chiar dacă acest perete nu este unul de rezistenţă, avem nevoie de un aviz din partea primăriei, iar tot procesul durează cel puţin şase luni. Trebuie să anunţăm chiar dacă vrem să schimbăm o fereastră, dacă asta presupune şi o lucrare de demolare.”, spune Greta Neagu, reporter Observator.

Cum sunt sancționate legal persoanele care fac modificări în apartament fără autorizație

Persoanele care fac modificări în apartament fără autorizație în România pot fi sancționate conform legii. Sancțiunile pot include:

Amendă

Persoanele care fac modificări în apartament fără autorizație pot fi amendate, în funcție de gravitatea faptei.

Demontarea construcțiilor

Autoritățile competente pot dispune demolarea construcțiilor realizate fără autorizație, în cazul în care acestea afectează siguranța clădirii sau a vecinilor.

Suspendarea utilităților

Autoritățile competente pot dispune suspendarea utilităților (energie electrică, apă, gaz) în cazul în care acestea sunt necesare pentru desfășurarea modificărilor fără autorizație.

Răspundere civilă

Persoanele care fac modificări fără autorizație pot fi obligate să plătească daune celor care sunt afectați de acestea.

În plus, modificările realizate fără autorizație pot afecta procesul de vânzare sau de închiriere a apartamentului și pot determina imposibilitatea de a obține autorizații ulterioare pentru alte modificări. De aceea, este recomandat să obții întotdeauna autorizația necesară înainte de a face modificări în apartament.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: