Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu ai voie să transporți cu liftul. Riști amenzi considerabile dacă faci asta

Ce nu ai voie să transporți cu liftul. Riști amenzi considerabile dacă faci asta

lift

În România, potrivit regulilor de construcție, orice clădire cu peste cinci etaje trebuie să fie echipată cu cel puțin un lift. Utilizarea lifturilor în aceste clădiri este supusă unor reguli bine definite, iar nerespectarea acestor reguli poate conduce la amendă pentru persoanele implicate. Iată care sunt regulile pe care oricine folosește un lift trebuie să le cunoască și să le respecte pentru e evita să primească amendă.

Ce nu ai voie să transporți cu liftul. Riști amenzi considerabile dacă faci asta

De obicei, persoanele care locuiesc în blocuri, dar nu numai ele, au restricții cu privire la utilizarea liftului pentru transportul anumitor tipuri de obiecte. În special, este interzis transportul de bagaje voluminoase, cum ar fi saci cu moloz sau alte resturi de materiale de construcție. De asemenea, este important de menționat că o persoană nu are voie să transporte saci cu resturi care depășesc greutatea de 30 de kilograme.

În plus, pentru că liftul este un spaţiu închis, mic, care nu poate fi aerisit, locuitorii unui bloc nu au voie să care cu liftul produse inflamabile sau care degajă mirosuri greu de suportat. Dacă aceste reguli nu sunt respectate, persoana care le încalcă riscă să primescă o amendă care ajunge la câteva sute de lei.

Asociația de proprietari poate stabili interdicții suplimentare în privința utilizării liftului

Mai mult decât atât, dacă starea liftului a avut de suferit în urma transportului atunci persoana care se face vinovată de deteriorarea acestuia trebuie să suporte integral costurile necesare reparațiilor.

Anumite interdicţii în a utiliza liftul sunt impuse de legislaţia în vigoare, tocmai pentru că există pericolul de a pune în primejdie una sau mai multe vieţi omeneşti. Interdicții suplimentare pot fi impuse în urma unor decizii luate de către asociaţia de proprietari. Fie că este vorba despre interdicţiile clasice, precum cele de a sări sau a fuma în lift sau chiar de a utiliza liftul între anumite ore.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: