Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu este bine să faci în Miercurea Mare. Tradiții și obiceiuri

Ce nu este bine să faci în Miercurea Mare. Tradiții și obiceiuri

Ce nu este bine să faci în Miercurea Mare.

Ce nu este bine să faci în Miercurea Mare. Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor are o însemnătate mare pentru creștini ortodocși. De această zi sunt legate mai multe tradiții și obiceiuri. Iată ce simbolizează această zi, ce tradiții se respectă și ce nu au voie credincioșii să facă.

Ce nu este bine să faci în Miercurea Mare. Tradiții și obiceiuri

În Miercurea Mare din Săptămâna Mare, în bisericile din România au loc slujbe speciale, numite denii. În calendarul creștin ortodox 2022, Miercurea Mare pică pe data 20 aprilie. Miercurea Mare este cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor și are importantă majoră pentru toți credincioșii. În toate bisericile se face pomenirea femeii păcătoase care a spălat picioarele lui Iisus Hristos cu lacrimi și le-a uns cu mir, în speranță că păcatel îi vor fi iertate.

De asemenea, în Miercurea Mare credincioși își aduc aminte și de momentul în care Iuda l-a trădat pe Iisus și l-a vândut pe 30 de arginți. După ce a aflat că Mântuitorul Iisus Hristos se afla în casa lui Simon Leprosul, femeia păcătoasă a mers la acesta pentru a-și cere iertare. Deși se îndepărtase de credință, femeia a găsit din nou drumul spre credință și reușește să obțină iertarea, aceasta devenind mironosită. Iuda, unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos l-a vândut pe 30 de arginți fariseilor și cărturarilor care voiau să-l ucidă.

Tradiții, superstiții și obiceiuri care se respectă în Miercurea Mare

Miercurea Mare este o zi importantă din Săptămâna Mare, așa cum mai este cunoscută de creștinii ortodocși. În Miercurea Mare există o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă. Se spune că persoanele care țin post negru în Miercurea Mare vor fi protejați de rele și de boli în tot restul anului. O altă tradiție spune că în această zi de sărbătoare, gospodinele trebuie să termine curățenia în casă, să aerisează casa și să pregătească locuința pentru sărbătoarea Paștelui. În Miercurea Mare, dar și în restul zilelor din Săptămâna Patimilor, credincioșilor le este interzis să se certe, să spună vorbe urâte și să se supere pe cei din jur.

Rugăciunea care se rostește în Miercurea Mare
„Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și ca Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi păcătoșii din mâinile celui rău. Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea păcătosul și să mă răscumperi pe mine vânzătorul și în toate zilele, ucigașul.

Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale; Dă-mi Doamne iertare păcatelor mele cele multe și puterea să stau împotriva relelor trupului și ale sufletului meu. Primește această mică a mea rugăciune și smerita mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc, pentru că Te-am mâhnit peste măsură.

Încă mă aduc pe mine Ție, și de voia mea mă dau în mâinile Tale, pentru ca să mă pedepsești precum mi se cade și să mă tămăduiești cu ierburi amare ca un doctor bun precum vei vrea; pentru că altul nu poate să mă vindece, fără numai Tu, Dumnezeul meu și Ziditorul meu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: