Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu trebuie să faci înainte să mergi la medic. Rezultatele analizelor sunt influențate dacă mănânci anumite produse

Ce nu trebuie să faci înainte să mergi la medic. Rezultatele analizelor sunt influențate dacă mănânci anumite produse

5.000 de consultații și investigații gratuite în București! Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate

Dacă plănuiți să vă faceți analizele, iată ce trebuie să știți pentru a nu avea parte de neplăceri și a nu influența rezultatul acestora din cauza produselor pe care le consumați înainte de a vă prezenta la cabinetul medicului.

Ce nu trebuie să faceți înainte de o investigație medicală

Consmului de alcool trebuie evitat cu 24 de ore înainte de efectuarea analizelor. Prezența alcoolui în sânge ar putea să influențeze nivelul trigliceridelor, iar rezultatul final să fie unul eronat.

„Nu trebuie să bei cu 24 de ore înainte de un test de colesterol pentru că se poate declanșa creșterea potențială a trigliceridelor, la scurt timp după consumul de alcool”, susține Joon Sup Lee, șeful secției de cardiologie la Universitatea din Pittsburgh.

Înainte de efectuarea analizelor de sânge, ar trebui să fie evitat consumul de dulciuri, precum și cel al alimentelor bogate în grăsimi. „Toate acestea în cantități mari pot afecta trigliceridele pe termen scurt”, susține dr. Lee. „Din moment ce dorim ca rezultatul examenului de colesterol să reflecte starea corpului tău pe termen lung, cel mai bine este să evitați aceste fluctuații pe termen scurt.”

Consumul de cafea și produse pe bază de tutun, nerecomandat în cazul unor examene care presupun măsurarea tensiunii arteriale. „Cafeaua sau altă băutură care conține cofeină, precum băuturile energizante sau cola, cu cel puțin o oră înainte de evaluare, poate crește în mod artificial tensiunea”, spune dr. James Dewar, de la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh (UPMC).

Ce trebuie să faceți înainte de un examen medical

Suficient cu interdicțiile! Iată ce este indicat să faceți înaintea unor investigații medicale. Este o idee bună să fiți hidratați înainte de orice investigație medicală. „A fi bine hidratat în timpul unui examen fizic îți va face pulsul și tensiunea arterială să fie la cel mai bun nivel”, declară dr. Dewar. „Dacă vi se efectuează analize de sânge sau analize de urină, deshidratarea ușoară poate provoca anomalii artificiale ale testării care pot încurca rezultatele.”, subliniază acesta.

Nu vă dați cu ojă dacă mergeți la medicul dermatolog. Unghiile pot transmite semnale subtile despre starea noastră de sănătate și trăda predispoziția spre anemie, diabet sau anumite boli cardiace, așadar nu este recomandat ca acestea să fie acoperite cu lac de unghii atunci când pășiți în cabinetul medicului dermatolog.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: