Redactia.ro
Home » Știri » Ce nume nu ar trebui să pui niciodată copiilor. Aduc doar ghinion și tristețe

Ce nume nu ar trebui să pui niciodată copiilor. Aduc doar ghinion și tristețe

nume bebelusi

Alegerea unui nume pentru copil este unul dintre cele mai importante momente din viața părinților, iar decizia luată poate avea un impact semnificativ asupra destinului micuțului. De-a lungul timpului, au existat și încă există superstiții legate de nume, iar unii cred că anumite nume pot aduce ghinion sau nenorociri. Cu toate că superstițiile sunt subiective și nu au o bază științifică, există nume care au fost evitate de părinți din teama de a nu atrage ghinionul în viața copiilor. Iată ce nume ar trebui să fie evitate!

Numele pe care părinții ar trebui să le evite atunci când își botează copiii

În zilele noastre, în România, numele de copii cel mai des alese sunt cele tradiționale și clasice. În cazul băieților, nume precum Andrei, Alexandru, Ionuț, Gabriel și Ștefan rămân preferate, în timp ce în cazul fetițelor, nume precum Maria, Andreea, Ioana și Ana continuă să fie populare. În plus, din ce în ce mai multe nume occidentale, precum David, câștigă popularitate în rândul părinților români.

În legătură cu numele considerate ghinioniste, un studiu realizat de cercetători americani dezvăluie că alegerea unor nume rare sau excentrice pentru copii nu este asociată cu norocul. După examinarea dosarelor a 2.000 de copii cu tulburări psihice, experții au ajuns la concluzia că cei care purtau nume neobișnuite sufereau de afecțiuni mai grave.

Persoanele cu nume neobișnuite sunt adesea marginalizate, susțin cercetătorii din Statele Unite ale Americii

Cercetătorii din Statele Unite oferă o explicație pentru acest fenomen: numele pe care îl porți poate avea un impact asupra statutului tău socio-economic. Această teorie sugerează că persoanele cu nume neobișnuite pot experimenta tratamente diferite încă de la o vârstă fragedă, fiind adesea marginalizate și supuse unui tratament diferit.

Pe lângă numele considerate excentrice, există și nume care poartă semnificații negative. Înainte de a alege un prenume pentru copilul lor, părinții ar trebui să cerceteze originea și semnificația acestuia. De exemplu, este puțin cunoscut faptul că numele feminin Cecilia se traduce ca „orb”. De asemenea, numele inspirate din legende și mitologie, asociate cu personaje care au avut un sfârșit tragic, ar trebui evitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: