Redactia.ro
Home » Știri » Ce opțiuni mai ai dacă nu mai poți cere amânarea ratelor și nici nu mai ai bani pentru plata lor

Ce opțiuni mai ai dacă nu mai poți cere amânarea ratelor și nici nu mai ai bani pentru plata lor

Rate bancare

Una dintre cele mai mari probleme pe care le-a creat pandemia a fost cea a banilor. Astfel, mulți români s-au găsit în imposibilitatea de a-și mai plăti ratele la bănci. În sprijinul acestora, autoritățile au emis o ordonanță de urgență ce prevedea amânarea ratelor. dar ce faci când nu mai ai bani și nici nu mai poți să le amâni?

Ce poți face dacă nu mai ai opțiunea amânării ratelor

Mulți români cu credite au avut probleme cu banii din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat și mai multe sectoare de muncă. Șomajul tehnic sau concedierea i-a făcut pe mulți să nu își mai poată plăti ratele. Dar, Guvernul a venit în sprijinul cetățenilor cu ordonanța de urgență privind amânarea ratelor.  Iată că am trecut deja în 2021 și amânarea ratelor a fost prelungită.

Totuși, dacă nu te mai încadrezi aici, iată ce soluții îți rămân la îndemână.

„Sunt soluţii pentru toate persoanele aflate în dificultate de a-şi mai plăti ratele (indiferent dacă se încadrează sau nu la suspendare)”, explică specialiştii de la Finzoom.

Astfel, soluția la îndemâna acestei categorii de oameni este să negocieze cu un conciliator de la CSALB (Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar). Acest proces este gratuit și scopul lui este să se găsească o soluție personalizată.

Un avantaj este că întreaga procedură poate avea loc doar online, iar tot ce trebuie să faci este să completezi niște câmpuri cu informații, pe www.Csalb.ro.

Cine beneficiază de suspendarea ratelor la bancă

Iată ce trebuie să faci pentru a beneficia de amânarea ratelor bancare

„Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor şi comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor, cel mai târziu până la dată 15 martie 2021, astfel încât creditorul să fie în situația de a analiză și emite decizia până la 31 martie 2021. (3) Debitorul poate opta prin solicitarea transmisă creditorului să suspende obligaţia de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane, pentru o perioadă de maxim nouă luni”, se arată în textul legii.

Articolul 6 al aceleeași legi arată ce condiții trebuie să îndeplinească firmele care se găsesc în situația de a nu a-și mai putea plăti ratele, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor şi comisioanelor în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) si alin. (1 1), debitorii definiţi la art. 1 lit. b), cu excepţia persoanelor fizice, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: „a) prezinta declaratia pe propria răspundere, cu privire la diminuarea cu minimum 25% a veniturilor sau a încasărilor medii lunare din ultimele 3 luni anterioare solicitarii suspendarii obligatiilor de plata prin raportare la perioada similara din anii 2019/2020 dupa caz, .;” b) nu se află în insolvenţă la data solicitării suspendării rambursării creditului, conform informaţiilor disponibile pe pagina web a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului”, mai arată textul legii care suspendă plata ratelor pentru români.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: