Redactia.ro
Home » Știri » Ce pâine e perfectă pentru masa de Paște. Nu te îngrașă și nici nu îți provoacă disconfort

Ce pâine e perfectă pentru masa de Paște. Nu te îngrașă și nici nu îți provoacă disconfort

Nu a mancat paine timp de 14 zile. Ce s-a întâmplat în organismul său

Odată cu Paștele, mulți se gândesc că masa deja bogată îi va face să ia în greutate. Totuși, pierderea în greutate poate fi simplificată prin consumul de mai puține calorii decât arzi într-o zi. Deși această explicație este simplă, implementarea este considerabil mai dificilă.

Câtă pâine trebuie să consumăm pe zi în mod normal

Pâinea consumată cu moderație nu te îngrașă neapărat. Dar care este cantitatea recomandată? OMS susține că un consum normal este reprezentat de 250 g pe zi. Spre exemplu, 100 g de pâine albă îți oferă 290 de calorii, iar 100 g de pâine integrală, 243 calorii. În concluzie, problema apare atunci când consumul este ridicat. Trebuie să consumi pâine moderat și nu împreună cu unt, mezeluri, etc.

Ce pâine e perfectă pentru masa de Paște

Pâinea și cerealele sunt o componentă esențială a unei diete echilibrate și sănătoase. Sunt multe persoane care renunță la pâine pentru a pierde în greutate, dar nutriționiștii susțin că acest lucru nu este corect. Acestea asigură necesarul de fibre și carbohidrați esențiali corpului tău. Trebuie să știi care este cea mai sănătoasă pâine și să o consumi în mod echilibrat.

Pâinea integrală este cunoscută ca fiind cea mai sănătoasă. Aceasta e consistentă și se potrivește bine cu orice. Majoritatea pâinilor făcute din cereale integrale sunt bogate în calorii. Totuși, specialiștii spun că un consum limitat al acesteia nu îți va aduce prea multe probleme. Pâinea integrală are doar 60 de calorii pe felie.

Pâinea din cereale încolțite este o altă opțiune bună pentru masa de Paște. Cerealele încolțite au devenit populare odată cu creșterea mișcării „fără gluten”.

Deși pâinea încolțită nu este fără gluten, este adesea prezentată ca fiind mai digerabilă datorită cerealelor. Boabele încolțite descompun o parte din amidon și măresc densitatea totală de nutrienți a produsului final. De asemenea, această pâine nu poate crește glicemia, în comparație cu alte produse convenționale din cereale.Maia a revenit în forță timpul pandemiei, dar valoarea sa nutritivă a fost demult recunoscută de experții în sănătate.

Aluatul se face printr-un proces de fermentație care descompune o parte din amidonul din făină. Procesul de fermentație scade indicele glicemic al produsului final de pâine și adaugă probiotice naturale. Majoritatea aluaturilor sunt făcute cu făină albă, simplă, și tind să aibă un conținut scăzut de fibre. Această pâine copioasă are 90 de calorii pe felie și trei grame de fibre!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: