Redactia.ro
Home » Tehnologie » Ce parolă să nu folosești niciodată. Cele mai utilizate pot fi sparte de hackeri într-o secundă

Ce parolă să nu folosești niciodată. Cele mai utilizate pot fi sparte de hackeri într-o secundă

Ce parolă să nu folosești niciodată. Cele mai utilizate pot fi sparte de hackeri într-o secundă

Iată ce parolă să nu folosești niciodată la conturile tale. Cele mai utilizate pot fi sparte într-o secundă.

Ce parolă să nu folosești niciodată. Cele mai utilizate pot fi sparte de hackeri într-o secundă

Iată un top al celor mai folosite parole în 2022. Majoritatea pot fi sparte într-o secundă, susțin specialiștii, conform Digi24, așa că ar trebui să fim cu mai mare băgare de seamă atunci când le alegem.

Nu toți suntem inspirați când vine vorba să alegem o parolă pentru conturile noastre, iar cei mai mulți par a fi tentați să aleagă cuvinte uzuale, care sunt des folosite și sunt și ușor de ținut minte, sau date de naștere sau numere/cifre importante din viața noastră. Vă sună și vouă cunoscut?

La nivel mondial, cea mai folosită parolă rămâne și în 2022 cuvântul parolă”, pe locul doi este „123456”, iar pe locul 3 este „123456789”.

Evident, oamenii au o preferință pentru şirurile de cifre în ordine crescătoare sau înşiruirea de la stânga la dreapta a primelor litere de pe tastatură, conform unui studiu realizat de compania de securitate cibernetică NordPass.

În același top mai apar literele așezate una lângă alta pe tastură, „qwerty” sau repetări ale aceleiaşi cifre, de exemplu: „111111”. Mai sunt și cuvintele: „internet”, „computer” sau „secret”.

NordPass a analizat date din 30 de ţări pentru realizarea topului şi a observat şi alte tendinţe. „Tinder” de exemplu, este parola a 36.384 de utilizatori, iar „Oscar” a 62.983 de utilizatori. Populare rămân şi numele de filme şi seriale: „Batman” este parola folosită de 2.562.776 de utilizatori, „Euphoria”, de 53.993, iar „Encanto”, de 10.808 de oameni, a relatat Digi24.

Foarte important, mai arată studiul menționat, că 83% dintre parolele aflate în top 200 pot fi sparte de un hacker în mai puţin de o secundă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: