Redactia.ro
Home » Știri » Ce pârtii de schi vor fi deschise în iarna aceasta! S-au luat noi măsuri de protecție

Ce pârtii de schi vor fi deschise în iarna aceasta! S-au luat noi măsuri de protecție

Ce pârtii de schi vor fi deschise în iarna aceasta

Chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus, tot mai mulți oameni se gândesc deja să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe pârtiile de schi. Astfel, multe dintre țările Europene se gândesc să țină stațiunile deschise. 

Ce pârtii de schi vor fi deschise în iarna aceasta

Sporturile de iarnă au devenit un motiv de dispută între liderii europeni. Țări precum Franța, Italia și Germania vor să țină pârtiile de schi închise de sărbători, însă Asutria își pregătește deja stațiunile. De asemenea, în Elveția se schiază deja și nici în România nu există la această oră restricții în legătură cu asta.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că nu va impune niciun regulament în ceea ce privește sporturile de iarnă, potrivit stirileprotv.ro. Franța a anunțat că va face controale la graniță pentru a-î împiedica pe oameni să meargă la schi în Elveția. Oamenii vor fi testați și puși în izolare 7 zile.

”Dacă există țări din interiorul sau din afara UE care își mențin stațiunile de schi deschise, vom lua măsuri de control pentru a descuraja mai întâi cetățenii noștri să meargă în zone considerate a fi un risc de infecție.”, a declarat Emmanuel Macron.

Austria a anunțat că vrea să deschidă pârtiile de sărbători. Deocamdată, țara este în carantină până pe 6 decembrie. Dar mai multe regiuni de schi au anunțat deschiderea sezonului de iarnă după 10 decembrie. De asemenea, stațiunile de schi din Austria s-au pregătit deja pentru deschidere, cu măsuri de siguranță: fară petreceri, cu dezinfectanți și mese mai puține la restaurante. În Iscghl, când iți cumperi un schi pass primești gratuit o eșarfă multifuncțională, care poate fi folosită ca filtru de protecție facială. Iar la baza pârtiilor au apărut puncte de testare.

”Se pregătesc, s-au pus luminile de sărbători, pârtiile sunt pregătite, cu tunuri de zăpadă, avem și zăpadă proaspătă, se așteaptă până la doi metri de zăpadă până la sfârșitul săptămânii, sunt încântați de vreme, spera să aibă și turiști.”, a declarat o româncă stabilită în Asutria.

Românii care se întorc din aceste țări vor sta în carantină 14 zile

În prezent, Austria, Franța, Italia, Elveția, Bulgaria și Slovenia sunt pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că românii care se întorc din aceste țări stau 14 zile în carantină, sau 10 zile, dacă își fac un test în a 8-a zi.

Sunt însă și alte variante pentru schi, unde turiștii trebuie să prezinte un test negativ. Slovacia are peste 100 de stațiuni de schi, iar Spania aproape 300 de kilometri de partie. Cel mai important resort de schi, Sierra Nevada, are peste 100 de kilometri de pârtii. În România avem 164 de kilometri de pârtii, fară nicio restricție în prezent. La Păltiniș tocmai ce a nins.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu schiul în sine reprezintă un pericol, ci transportul până în stațiuni și în interiorul stațiunilor, de la aeroport, autocare, până la telecabine și teleschi. La care se adaugă restaurantele și hotelurile.

Comisia Europeană a anunțat că nu va impune un regulament în ceea ce privește sporturile de iarnă. Le recomandă liderilor europeni să își armonizeze măsurile anticovid în vacanța de iarna. Deși avem deja situații ca în Pirinei, când pe o parte a muntelui în Spania se schiază și în Franța, nu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: