Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie primește Ilie Năstase după recalculare. „Atât merit!”

Ce pensie primește Ilie Năstase după recalculare. „Atât merit!”

Ilie Năstase, fostul mare tenismen și primul număr unu mondial, a dezvăluit recent pensia pe care o primește din partea statului român după recalcularea efectuată în septembrie 2024. Deși mulți se așteptau la o creștere a pensiei sale, mai ales având în vedere faima și meritele sale sportive, Năstase a declarat că nu a primit niciun leu în plus față de suma încasată anterior.

În august 2023, Ilie Năstase mărturisea că primește o pensie de 1.435 de lei pe lună. La acea vreme, fostul sportiv și-a exprimat dezamăgirea față de valoarea acesteia, având în vedere contribuțiile sale la sportul românesc și la imaginea țării. Din păcate, recalcularea din septembrie nu a adus nicio modificare în ceea ce privește suma încasată lunar.

Ce spune Ilie Năstase despre pensia sa

Ilie Năstase, în vârstă de 78 de ani, a ales să primească pensia pe card, evitând astfel contactul cu poștașul. Într-un interviu recent, el a vorbit despre situația pensiei sale și despre faptul că, deși are gradul de general, acest statut nu îi aduce beneficii financiare suplimentare. „Sunt un general cu o pensie de 1.435 de lei. „Sunt un general cu o pensie de 1435. Înseamnă că atât merit!”, a spus Ilie Năstase, conform sportpesurse.ro.

Fostul sportiv a explicat că a primit gradul de general ca o distincție extraordinară, la superlativ, însă acesta nu a venit și cu drepturi financiare suplimentare. „E adevărat că am gradul de general, pe care l-am primit, repet a mia oară, la modul de distincție extraordinară. La superlativ, iar gradul nu a fost și nu este nici azi urmat de plata vreunor drepturi financiare,” a subliniat Năstase, dezvăluind astfel faptul că statutul său onorific nu i-a influențat în vreun fel cuantumul pensiei.

„1435 de lei este pensia mea de ani buni. Nu am primit nimic în plus, niciun măcar leu. Nu am primit nici măcar vreo hârtie oficială legată de vreo posibilă schimbare a pensiei.

Citesc prin presă că am pensie de general, dar asta e o mare gogoriță. Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie și am lunar în cont suma de 1435 de lei. Nici mai mult, nici mai puțin!”

Ilie Năstase, o legendă a tenisului mondial

Deși valoarea pensiei sale nu reflectă contribuțiile sale în sport, Ilie Năstase rămâne o figură legendară în lumea tenisului. Cariera sa impresionantă este marcată de numeroase victorii și recorduri.

Printre performanțele sale, Năstase se poate lăuda cu:

  • 56 de turnee ATP câștigate la simplu, dintre care 2 turnee de Mare Șlem și 4 Turnee ale Campionilor. De asemenea, a disputat alte 37 de finale ATP.
  • 45 de turnee ATP câștigate la dublu, dintre care 3 titluri de Mare Șlem. A participat în alte 35 de finale la dublu.
  • 2 titluri de Mare Șlem la dublu mixt.
  • 3 finale ale Cupei Davis disputate alături de echipa României, în anii 1969, 1971 și 1972.

Ilie Năstase a fost un pionier al tenisului românesc și mondial, primul jucător din istorie care a ocupat locul unu în clasamentul ATP. În ciuda acestor realizări remarcabile, pensia sa nu este una pe măsura contribuției sale la sport și la imaginea României pe plan mondial.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: