Redactia.ro
Home » Monden » Ce pensie primește Marina Voica. Cât încasează lunar după ce și-a dedicat viața scenei

Ce pensie primește Marina Voica. Cât încasează lunar după ce și-a dedicat viața scenei

Marina Voica este unul dintre cele mai mari nume ale muzicii. Cântăreața de origine rusă are 84 de ani acum, dar nu primește pensie de la stat pentru efortul depus pe scena românească. Iată care este venitul artistei și de unde provine.

Marina Voica are doar pensie de urmaș

Celebra și talentata Marina Voica nu primește pensie pentru munca depusă pe scenele românești. Cântăreața incasează lunar în schimb o pensie de urmaș, dar și indemnizație de merit. Pentru mulți ani, Marina Voica a trăit alături de Viorel Teodorescu, un medic cardiolog de excepție. Din nefericire aceasta a decedat în urmă cu ceva ani, iar Marina Voica primește lunar o pensie de urmaș în valoare de aproximativ 1900 de lei.

Pe lângă pensia de urmaș, celebra artistă primște lunar de la Ministerul Culturii o indemnizație de merit. Conform legislației în vigoare, indemnizația de merit reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară. Caloarea minimă a salariului triplificat reprezintă aproximativ 6900 de lei. Pe deasupra această indemnizație este neimpozabilă. La un calcul simplu, venitul artistei ajunge la aproape 9000 de lei pe lună.

Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială.„, declara Marina Voica.

Jean Paler nu este la fel de norocos ca Marina Voica. Iată ce pensie are acesta

Jean Paler a reintrat în atenția presei după ce a făcut dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut. De ceva vreme, a apărut o informație în presa mondenă prin care se zvonea că Jean Paler primește pensie din partea Statului Român în valoare de 1000 de lei. Artistul a dezvăluit public că el de fapt o duce mai greu decât și-ar imagina unii și că adevărul este altul. Conform declarațiilor lui, acesta încasează lunar suma de doar 840 de lei.

După 43 de ani de carieră, 840 de lei. Reușesc să-mi cumpăr cam trei sferturi din medicamentele de care am nevoie și fără de care nu pot să trăiesc. Am fugit de la București, am pendulat între teatrele de revistă și am stat în București aproape 50 de ani.”, a declarat Jean Paler pentru o emisiune televizată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: