Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie va avea un român care a muncit 38 de ani, dintre care 20 de ani în grupa doi de muncă

Ce pensie va avea un român care a muncit 38 de ani, dintre care 20 de ani în grupa doi de muncă

Pensiile intră pe card

În așteptarea implementării Noii Legi a Pensiilor, care va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie, Casa Națională de Pensii se află în plin proces de pregătire pentru recalcularea a aproximativ cinci milioane de pensii în întreaga țară. Această schimbare legislativă este privită cu speranță de mulți dintre seniorii României, deoarece recalcularea ar putea aduce majorări semnificative ale pensiilor lor. Unul dintre aspectele cheie ale acestei recalculări este modul în care vor fi afectate pensiile individuale.

Câți bani va câștiga un român care a muncit 38 de ani

Pentru a ilustra impactul, să luăm exemplul unui pensionar cu o pensie inițială de 2.100 de lei, care a muncit timp de 38 de ani, dintre care 20 de ani în grupa II de muncă și care acum deține 50 de puncte de contributivitate. Recalcularea va ține cont de mai mulți factori, inclusiv durata contribuției, salariul mediu încasat până la momentul depunerii dosarului de pensionare și indicele mic de corecție. Rezultatul ar trebui să fie o majorare a pensiei. Dar cu cât se va majora pensia în acest caz?

Să analizăm situația actualizată a pensiei, care este de 3.200 de lei, în urma indexării de la începutul anului, unde punctul de pensie a fost de 2.054. În această situație, este evident că o pensie poate înregistra o majorare semnificativă, în funcție de indicele de corecție utilizat în recalcul.

Cât va ajunge pensia după recalculare

Daniel Baciu, șeful CNPP, a subliniat că indicele de corecție joacă un rol crucial în determinarea mărimii majorării pensiei. Un indice de corecție mai mic va duce la o creștere mai mare a pensiei, și invers. În exemplul dat, pentru ca pensionarul să beneficieze de o majorare substanțială a pensiei după recalculare, indicele de corecție trebuie să fie redus, de exemplu, 1,14.

Conform estimărilor, după recalculare, pensia ar putea ajunge la 4.760 de lei brut, iar netul va fi de 4.510 lei, din cauza impozitului care trebuie plătit, deoarece pensia depășește suma de 2.000 de lei.

În concluzie, recalcularea pensiilor conform Noii Legi a Pensiilor promite să aducă beneficii semnificative pentru milioane de pensionari din România, iar conformitatea cu diverse criterii și factori, inclusiv indicele de corecție, va influența în mod direct mărimea majorării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: